Gruodį Vilniuje – įtaigus Rusijos romansų meistras S.Zacharovas

Rusijos dainininko ir aktoriaus Sergejaus Zacharovo gyvenimas išties spalvingas. Ir šilto, ir šalto matęs baritonas šį gruodį atvyksta į Lietuvą. Žinantiems šį vardą - tai  tikra laimė, mat rusų estrados dainininkas ypač mylimas ne vienos kartos atstovų tiek Rusijoje, tiek buvusiose Sovietų Sąjungos šalyse. 

Daugiau kaip tris dešimtmečius scena gyvenantis S.Zacharovas yra tikras savo srities meistras. Nuoširdžios rusiškos sielos, aksominio balso ir vyriško stoto atlikėjas visuomet traukė minias nemėgindamas jų papirkti, kaip pats sako, „pigiais triukais“. Jau gruodžio 19-ąją Vilniaus kongresų rūmų salėje išgirsite išskirtinį rusų atlikėjo balsą ir jautrius jo romansus.

Dainuoja suprantančiai publikai

Senosios Rusijos estrados atstovas savo koncertų metu sugeba išlaikyti neįprastą, populiariajai muzikai didingą  ir palaimingą atmosferą. S.Zacharovas giriamas dėl unikalaus ir puikiai pažįstamo balso. Kad ir kaip būtų keista, nors dauguma dainininkų turi savo dainų autorius, kompozitorius, ši scenos legenda savo išskirtinio repertuaro neturi – jis atlieka garsias arijas iš operečių, romansus. 

„Romansai ir yra mano išskirtinis repertuaras. Viliuosi, kad pradėjęs juos atlikti, atverčiau naują romansų gyvavimo puslapį. Keista, bet man juos dainuojant, romansai tapo elito klausoma muzika“, – šypsosi S.Zacharovas. Anot jo, norint suprasti tokią muziką, labai svarbi tinkama nuotaika, klausytojo išsilavinimas ir jo žmogiškumo neišbarsčiusi dvasia. „Tokia publika šiandien retenybė, juk pasaulis ir žmonės tapo labai žiaurūs. Tačiau turiu savo žiūrovus, tai nėra platus įvairių visuomenės sluoksnių ratas, bet kadangi Rusijoje ir aplinkinėse valstybėse žmonių daug, tai ir mano klausytojų nemažai“, – nesididžiuodamas sėkme sako dainininkas.

Dirbtinės jaunystės nesivaiko

Rusijos estrados žvaigždė neslepia puikiai suprantantis, kad jo gerbėjai nejaunėja. „Aš senstu kartu su savo publika, o kada nors kartu su jais išeisiu. Ateina kita vertybių, tarpusavio santykių sistema, joje jaučiuosi nejaukiai. Keičiantis kartoms, keičiasi ir kultūra, tad nematau prasmės tam priešintis. Nenormalu, kai 50-metis ar 60-metis rengiasi kaip paauglys. Juk protas jau seniai subrendo ir į jaunystę nebegrįš. Kam save prievartauti? Gerbiu Valerijų Leonjevą, bet man jo gaila, juk jo amžiaus vyrui šokinėti ir taip elgtis scenoje kaip jis – nerimta“, – nevengdamas kritikos metais vyresniam kolegai sako 61-erių S.Zacharovas.

Jis teigia, kad jaunimo primygtinai savo romansais sudominti nesistengia. „Jauni žmonės – apie 15 proc. publikos. Jei jie nenori mūsų žinoti, mes jų irgi ne. Mes jau sukūrėme istoriją, o jie kol kas dar nieko“, – atlaidžiai šypteli atlikėjas.

Išskirtinį S.Zacharovo balsą ir jautrius jo romansus išgirsite gruodžio 19-ąją, 19 val. Vilniaus kongresų rūmų salėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių