Gripas uostamiestyje nesiruošia užleisti savo pozicijų

Gripas uostamiestyje kol kas nesiruošia užleisti savo pozicijų – per savaitę sergamumas juo tik šoktelėjo, nors virusinių infekcijų nustatyta šiek tiek mažiau. 

Klaipėdos visuomenės sveikatos centro duomenimis, praėjusią savaitę ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis susirgo 2 658 klaipėdiečiai, iš jų 1 594 – vaikai iki 17 metų.

Per tą laiką nežymiai sumažėjo sergančių vaikų. Mat prieš porą savaičių virusinėmis infekcijomis uostamiestyje sirgo 2 678 gyventojai, iš jų 1 610 – vaikų.

O štai sergamumas gripu, atvirkščiai, išaugo. Praėjusią savaitę nustatyti nauji 747 gripo atvejai, iš jų 354 – vaikams. Prieš porą savaičių gripu sirgo 612 klaipėdiečių, iš jų 264 – vaikai.     

Dėl sunkios gripo ligos eigos į Klaipėdos apskrities ligonines buvo paguldyta šiek tiek mažiau pacientų – 99 pacientai, iš jų 65 – vaikai. Prieš tai į ligonines buvo paguldyta 10 ligonių daugiau.

Praėjusią savaitę reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuose buvo gydyti 3 suaugę pacientai.
Prieš porą savaičių tokių ligonių būta 7, iš jų 4 – vaikai.  

Sulaukta pirmųjų gripo mėginių atsakymų iš Vilniaus. Laboratoriniai tyrimai, kad uostamiestyje cirkuliuoja toks pat gripas, kaip ir visoje Lietuvoje – A tipo.

Vieni specialistai jį vadina sezoniniu, kiti – pandeminiu. Pirmą kartą į Vilnių buvo išsiųsti penki mėginiai.   
Į laboratoriją Vilniuje išsiųsta dar 11 naujų gripo mėginių. Kaip pastebi  Klaipėdos visuomenės sveikatos centro Užkrečiamųjų ligų kontrolės ir profilaktikos skyriaus vyriausioji specialistė Ina Kuznecova, šiemet bene pirmą kartą, kai tiek daug gripo mėginių siunčiama į laboratoriją.  

Gripo mėginius atrenka šešios uostamiesčio gydytojos: penkios jų dirba poliklinikose ir viena ligoninėje.  

Praėjusią savaitę uostamiestyje sergamumo rodiklis nuo 167 atvejo nukrito iki 165,8 atvejo 10 tūkst. gyventojų. Palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, šiemet sergamumas peršalimo ligomis išaugo  beveik 4 kartais.

Didžiausias sergamumas Klaipėdos apskrityje užfiksuotas Klaipėdoje ir Kretingos rajone.


Šiame straipsnyje: gripassergamumas gripu

NAUJAUSI KOMENTARAI

beraštis

beraštis portretas
Kas čia per sakinys? "Laboratoriniai tyrimai, kad uostamiestyje cirkuliuoja toks pat gripas, kaip ir visoje Lietuvoje – A tipo." Manau, kad egzaminų iš lietuvių kalbos tokia rašytoja neturėjo išlaikyti. Bet yra, kaip yra...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių