Gripas Klaipėdoje: realybė ir skaičiai skiriasi

Nors Klaipėdos visuomenės sveikatos centro specialistai jau ragina uostamiestyje skelbti gripo epidemijos pabaigą, valdininkai tokį raštą padės į stalčių, nes reali sergamumo situacija nesutampa su pateiktais skaičiais.

Klaipėdos visuomenės sveikatos centro duomenimis, praėjusią savaitę uostamiestyje gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis susirgo 1 tūkst. 375 žmonės, iš kurių – 875 vaikai.

Sergamumo peršalimo ligomis rodiklis Klaipėdoje siekė 84,6 atvejo 10 tūkst. gyventojų. Savaitę prieš tai šis rodiklis buvo 116,7 atvejo 10 tūkst. gyventojų.

Gripo epidemija skelbiama, kai peršalimo ligomis sergamumo rodiklis siekia daugiau nei 100 atvejų 10 tūkst. gyventojų, todėl Klaipėdoje jau siūloma skelbti gripo epidemijos pabaigą.

Tačiau Klaipėdos savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Janina Asadauskienė tvirtino, kad į tokią rekomendaciją kol kas nebus kreipiamas dėmesys – neruošiamas įsakymas dėl gripo epidemijos pabaigos.

„Skaičiai yra viena, o reali situacijaa – visai kas kita. Kaip galime skelbti gripo epidemijos pabaigą, jei visos uostamiesčio ligoninės perpildytos sergančiųjų, nes prasidėjo įvairios komplikacijos. Vien per savaitgalį į Klaipėdos vaikų ligoninę dėl peršalimo ligų paguldyta apie 60 ligoniukų“, - teigė savivaldybės vyriausioji gydytoja.

Ji aiškino, kad jei būtų atšaukta gripo epidemija, ligoninės nebegalėtų paguldyti visų sergančiųjų peršalimo ligomis, nes turėtų dirbti įprastu režimu – atitinkamuose skyriuose gydyti tik tam tikromis ligomis sergančius žmones.

„Kai ligoninės vėl galės dirbti normaliai, tada ir paskelbsime gripo epidemijos pabaigą“, - tvirtino J.Asadauskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jurate

jurate portretas
Saunuole p. Asadauskiene.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių