Greitieji autobusai populiarėja tarp klaipėdiečių

Vis daugiau klaipėdiečių ima važinėti uostamiestyje pradėjusiais kursuoti autobusais-ekspresais. Jais galima greičiau nuvažiuoti iki jūros ar miesto ligoninės.

Greitieji autobusai 6E ir 8E pradėjo kursuoti penktadienį.

Viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ duomenimis, pirmąją dieną jais važiavo 248 žmonės, kurie naudojasi elektroniniais bilietais.

Pirmadienio rytą greitųjų autobusų keleivių skaičius padvigubėjo.

„Kol kas keleivių nėra daug. Planuojame, kad greitaisiais autobusais per dieną turi važiuoti apie 1 tūkst. keleivių. Manome, kad šį skaičių pasieksime kovą“, – tvirtino Viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktorius Gintaras Neniškis.

Anot vadovo, jog, kaip ir planuota, pradėjus važiuoti greitiesiems autobusams, piko metu sumažėja 9 maršrutinio autobuso apkrovimas. Jis mažiau atsilieka nuo grafiko.

Ekspresai 6E ir 8E važiuoja rytinio – nuo 7 iki 9 val. – ir popietinio – nuo 16 iki 18.10 val. – piko metu.

6E maršruto autobusas kursuoja penkis kartus ryte ir penkis vakare, 8E – keturis kartus ryte ir keturis vakare. Pastaruoju maršrutu važiuos dvigubi autobusai.

Šių maršrutų autobusai stoja ne visose stotelėse, o tik populiariausiose. Dėl to jie greičiau pasiekia galutinį tašką. Populiariausios stotelės nustatytos pagal elektroninio bilieto naudojimą.

Atkreipiamas dėmesys, kad 8E maršruto autobusas važiuos ne į autobusų stotį, o į ligoninę. Čia jis atveš 15 min. greičiau nei 9 maršruto autobusas. 6E į Melnragę atveš 7 min. greičiau nei 6 maršruto autobusas.

G.Neniškis neslėpė, kad buvo keletas pasiklydusių klaipėdiečių, kurie įlipo į greitąjį autobusą, o šis nestojo reikiamoje stotelėje, tačiau jų mažai.

Vadovas keleiviams patarė atidžiau pasižiūrėti stoteles, kuriose stoja greitieji autobusai.

6E ir 8E maršrutų autobusai stos šiose stotelėse

6E maršruto: „Mogiliovo“, „Budelkiemio“, „Berželio“, „I.Simonaitytės“, „Smiltelės“, „Žardės“, „Eglės“, „Sveikatos priežiūros centro“, „Turgaus“, „Senamiesčio“, „Atgimimo“, „Bibliotekos“, „Universiteto“, „P.Lideikio“, „Melnragės“.

8E maršruto: „Jūrininkų“, „Vyturio“, „Bandužių“, „I.Simonaitytės“, „Smiltelė“, „Žardės“, „Eglės“, „Sveikatos priežiūros centro“, „Turgaus“, „Senamiesčio“, „Atgimimo“, „Bibliotekos“, „Universiteto“, „Liepojos“ ir „Ligoninės“.


Šiame straipsnyje: greitieji autobusaiautobusai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Birute

Birute portretas
Dar tik antra diena tevaziuoja tokie autobusai, o jau skelbiama, kad populiarus tarpo gyevntoju. Jus palaukite savaite, dvi - tada jau galesite konstatuoti, nes dabar juokingai skamba.

Klaipedietis

Klaipedietis portretas
Pon. Neniski ,viskas butu gerai, bet 6a greitaeigi autobusa reiketu sustoti Penpininku stoteleje cia visdelto daug zmoniu dirbanciu Norfoje , ISK . lietuvos Draudimas. Svyturio arena, Darykit isvadas kabinetiniai darbuotojai......

Klaipedietis

Klaipedietis portretas
Visiskai pritariuBIRUTEI.Dar tik pora dienu vaziuoja o jau isvados .Oi kaip primena L.Breznevo laikus.Arteja VALDOVE galas tikrai arteja.Grazinkite ka pavogete.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių