Grandiozinį UNICEF koncertą „apšildė“ Džeimso Bondo labdaros vakarienė

Lietuvoje viešintis UNICEF Geros valios ambasadorius seras Rogeris Moore'as, žinomas kaip legendinis Džeimsas Bondas, šeštadienio vakarą tapo Vilniaus Rotušės šeimininku.

Čia Lietuvos verslo atstovus, politikus, ambasadorius jis sukvietė į iškilmingą labdaros vakarienę, už kurią gautos lėšos bus skirtos Afganistano vaikams.

Vakaro svečiai turėjo unikalią galimybę pasigrožėti ypatingu klasikos dueto Andrejaus Igudesmano ir Richardo Hyung-ki Joo šou. Tiesa, jų „Trumpo nakties košmaro muziką“ vargiai galima pavadinti klasikine - mat muzikinis spektaklis kupinas komedijos elementų. Ko tikėtis iš pianistų šou, galima nutuokti vien pristačius kitus korėjiečių kilmės brito R.Hyung-ki Joo pasiekimus: jam priklauso neoficialus greičiausio dantų išsivalymo rekordas, filmo „Misija neįmanoma“ pažiūrėjimas aštuonis kartus per 23 valandas ir daugiau nei 500 skirtingų tipų juoko repertuaras, kurį jis kada nors tikisi įrašyti garsioje įrašų kompanijoje.

Labdaringą vakarienę organizavusio restorano „Steakhouse „Hazienda“ savininkė Rasa Martens jau anksčiau išdavė, kokiais skanėstais mėgausis vakaro svečiai. Patiekalai išties ištaikingi ir verti Džeimso Bondo stalo: škotiškos lašišos „tar-tar“ su trintu avokadu ir marinuotu imbieru, triušienos paštetas su Parmos kumpiu, džiovintomis vyšniomis ir čiobreliais, jautienos kepsnys su „Cabernet Sauvignon“ vyno padažu, bulvių apkepu su  voveraitėmis bei rikotos sūrio desertas su šaltalankio sulčių žele. Prie patiekalų pasiūlyti tokie vynai kaip „Baron Philippe de Rothschild Mapu Sauvignon Blanc“, „Baron Philippe de Rothschild Mapu Reserva Chardonay“, „Baron Philippe de Rothschild Mapu Reserva Cabernet Sauvignon“ bei „Lheraud“ konjakas.

Į miesto Rotušėje rengtą labdaros vakarienę, kainavusią nuo 500 iki 2000 litų, parduoti visi bilietai. Iš viso laukta 210 svečių, tačiau jų atvyko gerokai mažiau. Renginyje pasirodė verslininkai Stasys Brundza, Irena Morozienė, Inga Krukauskienė, Japonijos ambasadorė Miyoko Akashi, Airijos ambasadorius Donalas Denhamas, Nyderlandų karalystės ambasadorius Josephus Camille S. Wijnandsas, prekybos tinklo „Topo centras“ įkūrėjas Aurelijus Rusteika, politikė Kazimira Prunskienė ir kiti šalies veikėjai.

Garbė sėsti prie R.Moore'o ir jo žmonos teko natūralios medicinos centrų vadovei Jelenai Tulčinai su vyru, Kauno „Žalgirio“ klubo valdybos nariui Martynui Ugianskiui su ponia, Virginijai Būčienei su ponu bei komunikacijos ir ryšių su visuomene specialistui Artūrui Jonkui.

Labdaros vakarienė buvo įžanga į grandiozinį prancūzų kompozitoriaus Camille Saint-Saenso klasikinės muzikos koncertą „Žvėrių karnavalas“, kuriame dainuos ir pats R.Moore'as. Čia su A.Igudesmanu ir R.Hyung-ki Joo pasirodys ir kitos pasaulio klasikinės muzikos žvaigždės: pianistas Itamaras Golanas ir smuikininkas Julianas Rachlinas. Koncertas sekmadienį vyks Nacionaliniame operos ir baleto teatre, o jį transliuos net septynios užsienio televizijos. Tiesioginės transliacijos metu žiūrovai bus kviečiami prisidėti prie šios akcijos ir paaukoti pinigų trumposiomis žinutėmis.

Iš viso R.Moore'o viešnagės metu tikimasi surinkti 273 tūkst. litų. Būtent tiek reikia pastatyti mokyklai Afganistano Goro provincijoje, kurioje būtų užtikrintos normalios sanitarinės sąlygos.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių