Girtuoklystėmis pagarsėjusio notaro teismas nepagailėjo

Iš pareigų atleistas Vilniaus notaras Ernestas Aleksonis 25 paras turės praleisti areštinėje, konfiskuotas ir jo automobilis „Infinity FX 35”.

Vilniaus 2-asis apylinkės teismas pirmadienį nepatikėjo E.Aleksonio sukurta versija, kad Naujųjų Metų išvakarėse prie prabangaus automobilio „Infinity FX 35“ vairo sėdėjo ne jis, o jo draugas ir nutarė, kad Teisingumo ministro Remigijaus Šimašiaus praėjusią savaitę atleistam notarui bus ne pro šalį apie savo klaidas pagalvoti areštinėje.

Teismas taip pat nusprendė konfiksuoti jo prabangų, apie 100 tūkst. litų kainuojantį automobilį, prie kurio vairo visiškai girtas notaras buvo sulaikytas gruodžio 31-osios vakarą.

Kaip jau rašėme, per anksti Naujuosius pradėjusio švęsti notaro automobilį praeiviai pastebėjo Kauno ir Švitrigailos gatvių sankryžoje esančios plovyklos kieme, nuvažiavusį nuo kelio ir įklimpusį į pusnį.

Atvykus policijos pareigūnams, aplink daugiau nieko nebuvo, prie vairo sėdėjo vienas visiškai girtas E.Aleksonis. Vyrui buvo nustatytas net 3,28 promilių girtumas.

Nagrinėjant šią administracinę bylą teisme, E.Aleksonis prisipažino, kad tą vakarą buvo girtas, tačiau kategoriškai neigė vairavęs automobilį. Esą prie vairo, iki nuslystant nuo kelio plovyklos aikštelėje prie „Infinity“ vairo sėdėjo jo pažįstamas.

Šis taip pat patvirtino notaro versiją ir aiškino, kad po autoįvykio, negalėjo vienas išstumti automobilio iš pusnies, todėl palikęs E.Aleksonį išėjo ieškoti pagalbos, o grįžęs po pusvalandžio nerado nei jo, nei automobilio.

Skirdamas nuobaudą E.Aleksoniui teismas atsižvelgė ir į ankstesnius šio skandalingojo notaro „darbus“ - jis tebeturi keturias galiojančias nuobaudas už Kelių eismo taisyklių pažeidimus, paskutinis pažeidimas padarytas praėjus vos dvejiems mėnesiams nuo teismo nutarimo, kuriuo notarui buvo paskirta nuobauda už automobilio vairavimą esant neblaiviam.

Šis nutarimas per 10 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos Vyriausiajam administraciniam teismui. Greičiausiai E.Aleksonis šia teise pasinaudos.

Praėjęs penktadienis, balandžio 9-oji buvo paskutinė E.Aleksonio kaip notaro darbo diena. Iš pareigų susikompromitavusį notarą atleidęs ministras R.Šimašius pasirašęs įsakymą sakė, kad „kiekvienas prasikaltęs asmuo turi prisiimti atsakomybę už savo veiksmus su visomis iš to sekančiomis pasekmėmis“.

Nuo šiol E.Aleksonis penkerius metus negalės eiti notaro pareigų bei dirbti kito darbo, kuriam atlikti keliami nepriekaištingos reputacijos reikalavimai.


Šiame straipsnyje: Ernestas Aleksonisnutarimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių