Girtas vilkiko vairuotojas džiaugėsi, kad Lietuvoje už tai nekariama

Vilkiko vairuotojas Ovidijus S. (gim. 1986 m.), magistralėje Klaipėda-Kaunas, Klaipėdos rajone, pastebėjęs, kad priekyje važiuojantis vilkikas vingiuoja po kelią, suprato, kad pastarojo vairuotojui kažkas negerai. Jis vingiuojantį vilkiką aplenkė ir užblokavęs sustabdė.

Ovidijus, priėjęs prie sustabdyto vilkiko ir atidaręs kabinos duris pamatė, kad šio vairuotojas knapsi, nes yra visiškai girtas. Ovidijus ištraukė iš variklio užvedimo spynelės raktelius ir iškvietė policiją.

Iš Klaipėdos atlėkęs Kelių policijos biuro ekipažas nustatė, kad Baltarusijos pilietis Valerijus B. (gim. 1968 m.) yra stipriai girtas. Alkoholio matuokliu nustatytas 3,81 promilės girtumas.

Baltarusis paaiškino, kad dabar vežęs mandarinų krovinį iš Baltarusijos į Sovetską, Kaliningrado srityje. Paklausus, kaip jis atsidūrė prie Klaipėdos ir važiavo Vilniaus link, jis ir pats nusistebėjo.

Pasiteiravus, kas kabinoje miega sveiko kūdikio miegu ir per visą stabdymo bei pokalbių su kitais vairuotojais ar pareigūnais laiką nė nekrustelėjo, Valerijus atsakė, kad gali būti, jog ten, tarp išgertuvių atliekų, miega kitas Baltarusijos pilietis.

Sužinojęs, kad dabar gali būti areštuota jo transporto priemonė su visu kroviniu, jis pasidžiaugė, kad mūsų šalyje už vairavimą išgėrus vairuotojai dar nekariami, ir tarp priekinių pareigūnų automobilio sėdynių numetė 200 JAV dolerių, bandydamas įtikinti policininkus, kad jį reikia paleisti. Pilietis nuvežtas į Gargždus, kur dėl kyšio davimo jam bus iškelta baudžiamoji byla.

Bausmė Valerijui už vairavimą neblaiviam bus paskelbta sausio 30 d. Klaipėdos rajono teisme. Jam gresia 2-3 tūkst. litų bauda ir vairuotojo pažymėjimo atėmimas 24-36 mėnesiams arba areštas 10-30 parų, taip pat atimant vairuotojo pažymėjimą tokiam pačiam laikui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liutauras

Liutauras portretas
Manau, kad Ovidijus S. šiandien kažkam išgelbėjo gyvybę. Patikėkit, slidus kelias+vilkikas+girtas jo vairuotojas yra baisus rinkinys kelyje.

Tania

Tania portretas
tas baltarusijos pilietis turi padekot Ovidijui ir dievui kad laiku sustabde ir nepadare baisesnios tragedijos,ir pats gyvas

tatjana

tatjana  portretas
pagarba ji sustabdziusiam vairuotojui , saunuolis.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių