Girtas telefoną pametęs vyras apskundė du nekaltus žmones

Vilnietis Eugenijus Subačius, policijos pareigūnams kaip savo plėšikus nurodęs du nekaltus vyrus, nubaustas 1170 litų bauda.

Tokią bausmę 45 metų vyrui, pripažinęs ji kaltu dėl pranešimo policijai apie nebūtą nusikaltimą, nekaltų asmenų melagingą įskundimo policijai bei melagingų parodymų davimą skyrė Vilniaus 1-asis apylinkės teismas.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad E.Subačius praėjusių metų gegužės 23 d., apie 04.30 val., telefonu policijos pasiskundė, kad buvo apiplėštas. Atvykus pareigūnams, visi susėdo į jų automobilį ir pradėjo ieškoti įtariamųjų. Juos „rado“ viename bare Pašilaičių mikrorajone.

Du, kaip vėliau paaiškėjo, visiškai nekalti vyrai buvo sulaikyti ir nuvežti į Vilniaus 6-ąjį policijos komisariatą. Ten jie buvo laikomi 10 valandų, jiems pareikšti įtarimai dėl plėšimo ir skirtos kardomosios priemonės - rašytinis pasižadėjimas niekur neišvykti ir įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

Visas „apiplėšimo“ aplinkybes detaliai pasakojęs E.Subačius, prisipažino melavęs tik pareigūnų priremtas prie sienos.

Jis paaiškino, kad būdamas girtas pametė savo daiktus, tarp jų ir darbovietei priklausantį mobilųjį telefoną, todėl bijodamas vadovybės reakcijos, sugalvojo istoriją apie plėšimą.


Šiame straipsnyje: melagingas pranešimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių