Gėlininkai: mokiniai nebemyli savo mokytojų

Prasidėjus mokslo metams, Vilniaus gatvėmis pasklido gėlėmis nešini mokiniai. Kaip ir kiekvienais metais rugsėjo pirmosios gėlių mados nesikeitė. Prekybininkų teigimu, nesikeitė ir populiariausių gėlių - rožių - kaina.

Prekybinikai pasakojo, kad gėlių kainas Vilniuje reguliuoja tiekėjai iš Olandijos. Tai jie, anot gėlių pardavėjų, pernai buvo kilstelėję kainas.

„Šiemet kaina nekilo, nes jos nekėlė tiekėjai, o mūsų antkainis - visada vienodas“, - portalui vilniaudiena.lt pasakojo jau 17 metų gėlėmis prekiaujanti ponia Ingrida.

Visą parą dirbančio Šeškinės gėlių turgelio gėlių kainos išliko kaip ir prieš savaitę. Populiariausių rugsėjo pirmosios gėlių - rožių - kaina svyravo nuo 2 iki 7 litų.

„Kaina priklauso nuo rožės koto ilgio ir stambumo. Turiu rožių ir po 9 litus, tačiau tokių niekas neperka“, - pasakojo Šeškinės gėlių turgelio pardavėja Aušra.

„Mokiniai nebemyli savo mokytojų. Perkamiausios gėlės - po du ar tris litus. Visą šlamštą išpirko. Taip ir parašykite“, - portalui vilniausdiena.lt skundėsi ponia Aušra.

Aplink gėlių turgų, neleistinoje teritorijoje, lietuviškomis darželio gėlėmis prekiaujančios moteriškės buvo mažiau kalbios.  „Turime gražių astrų, jurginų, kurių puokštės kaina svyruoja nuo 3 iki 8 litų“, - pasakojo savo sodelyje gėles auginančios moterys.

Jų teigimu, lietuviškų gėlių puokštės populiarios ne tik rugsėjo pirmąją. Jas noriai perka kiekvieną dieną, todėl didesnio susidomėjimo mokslo metų pradžios proga pardavėjos teigė nesulaukusios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių