Gėjų lygos klipe Vilniuje filmuota lesbietė: noriu gyventi atvirai!

Sekmadienį popiet sostinės Europos aikštėje buvo filmuojamas Baltic Pride reklaminis vaizdo klipas.

Lietuvos gėjų lygos (LGL) organizuotas projektas skirtas tolerancijai skatinti bei informuoti apie artėjantį Baltic Pride – Baltijos šalių gėjų paradą Vilniuje.

Baltic Pride reklaminių video klipų rengimą koordinuoja Lietuvos gėjų lyga (LGL), klipų filmavimą remia Prancūzijos ambasada ir Prancūzų institutas Lietuvoje. Video klipo idėją įgyvendina tarptautinė komanda iš Prancūzijos, kuriai vadovauja režisierius Francois Message. Režisierius buvo atrinktas konkurso, kuriame dalyvavo net 6 režisieriai, metu.

Flilmavime dalyvavo 15 vietos lesbiečių, gėjų, biseksualų ir transeksualų (LGBT) bedruomenės narių bei kitų, remiančių šias asmenų vertybes.

„Remiu “Baltic Pride„, nes noriu gyventi atvirai“, - prisipažino filmavime dalyvavusi lesbietė Irena.

Portalo diena.lt kalbintas LGL pirmininkas Vladimiras Simonko teigė, kad galimybė nufilmuoti tokį klipą atsirado tik gavus Prancūzijos paramą. Be jos vargu ar būtų pavykę įgyvendinti šį sumanymą.

“Tai gana brangus projektas. Ir žinoma, tai iššūkis mūsų nacionalinei televizijai. Kai klipai bus nufilmuoti, mes siūlysime juos rodyti per nacionalinę televiziją. Tikimės, kad jos vadovybė sutiks“, - vylėsi LGL vadovas.

Pasak V.Simonko, klipų filmavimas prasidėjo balandžio 12 dieną ir vyksta iki šiandien. Iš visdo bus nufilmuoti ir išplatinti du klipai.

„Vienas bus skirtas Baltic Pride eitynėms, o kitas labiau skirtas tolerancijai skatinti.  Gal tai bus ir signalas mūsų merui, prieštaraujančiam mūsų norui žygiuoti Gedimino prospektu liepos mėnesį“, - pabrėžė V.Simonko.

Režisierius F.Message portalui diena.lt teigė, kad dalyvavimas kuriant klipus jam asmeniškai iššūkis ir noras pademonstruoti savo poziciją šiuo klausimu.

„Prieš važiuodamas į Lietuvą nemažai skaičiau. Susidariau ne kokį įspūdį, tačiau atvykęs nusiraminau – situacija nėra tokia jau bloga. Niekas mūsų neužpuolė ir nesumušė, mes ramiai kuriame klipą. Ši tema artima man, nes šiuo klausimu Prancūzijoje, iš kur esu aš pats, vyksta diskusijos, yra konfliktų“, - pastebėjo režisierius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

stintų

stintų portretas
neršto metas...........įdomu kaip jos dauginasi kad net traktoriais iš vandens traukia......

vargšai

vargšai portretas
gėjai ir jų pasekėjai - nei šeimų gali turėti, nei labai malonu tarp normalių žmonių sukiotis, todėl amžinas nepilnavertiškumo jausmas gena juos net klipus apie save kurti, o juk niekas jų nei muša, nei trikdo jų gyvenimą, greičiau atvirkščiai.

ir

ir portretas
vel gomosiatina...negi ner ka rasyt tik apie iskrypimus? jauciu autoriu ir gi is tos sutves subindauziu..
VISI KOMENTARAI 55

Galerijos

Daugiau straipsnių