Gėjai vėl kaltina Vilnių

Gėjai piktinasi, kad sostinės savivaldybė kelis kartus uždraudė viešosiose miesto vietose rengti gėjų akcijas. Pernai metais teismas nepatenkino jų skundo.

Lietuvos gėjų lyga kreipėsi  į lygių galimybių kontrolierę Aušrinę Burneikienę su skundu dėl Vilniaus savivaldybės ir mero veiksmų. Vilniaus savivaldybę gėjų lyga kaltina ne kartą pažeidus Lygių galimybių įstatymą. Skunde nurodoma, kad Vilniaus savivaldybė 2007 metų spalį atsisakė išduoti leidimą gėjų akcijai Rotušės aikštėje, o šių metų rugpjūtį uždraudė Rotušės aikštėje pastatyti Europos Sąjungos tolerancijos vilkiką „Už įvairovę. Prieš diskriminaciją".

Pernai Lietuvos gėjų lyga  buvo padavusi Vilniaus savivaldybę į tesimą, tačiau spalio 24 d.  teismas atmetė gėjų kaltinimus.

Šį kartą Lietuvos gėjų lyga kreipėsi į kontrolierę su prašymu išnagrinėti savivaldybės tarybos patvirtintas Tvarkymo ir švaros taisyklių nuostatas, pagal kurias sostinėje galima uždrausti renginius, kurių metu, policijos ar komisijos nuomone, gali kilti riaušių arba tokie renginiai gali sukelti neigiamą visuomenės reakciją.

Prie Aušrinei Burneikienei perduoto skundo pridėtas ir Vilniaus miesto mero J.Imbraso kalbos vaizdo įrašas. Jame J.Imbrasas teigia: „kol būsiu meras, reklamos seksualinėms mažumoms nebus".



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių