„Gedimino šventės“ mugė Vilnių „pasveikino“ pakeltomis kainomis

Per visą sostinės Gedimino prospektą nusitęsusi „Gedimino šventės“ mugė dalį lankytojų nustebino nemaloniai. Praeiviai skundžiasi gerokai pakeltomis kainomis.

„Žuvies kainos pakeltos dvigubai, lyginant su ūkininkų turgeliu, kuris prospekte vyksta sekmadieniais. Ir tie patys prekiautojai kainas gerokai pakėlė. Nusprendėme pakeliui namo prasukti pro centrinę ūkininkų prekyvietę, čia pirkti tiesiog neapsimoka“, - 1diena.lt sakė vilnietis Vidas. Vyriškis teigė kiek nusivylęs renginiu – esą sunku rasti ne tik nebrangių, bet ir kokybiškų prekių.

Tokios pat nuomonės laikosi ir 1diena.lt kalbinta vilnietė Onutė. „Už tokią bandelę, - kalbėjo mergina, rodydama maždaug pusės sprindžio atstumą tarp dviejų pirštų, - aštuoni litai! Net praeina noras pirkti. Ir apskritai mugėje daug kičo, mažai kam reikalingų prekių.“ Ir iš tiesų – mugėje apstu reklaminių renginių, kai kurie prekiautojai parduoda akivaizdžiai prastos kokybės prekes. Mugėje šeštadienį netrūko ir tokių, kurie pirkimu ar pardavimu apskritai neužsiima. Minioje sukiojosi keletas visuomenės primirštų politikų, matyt, besitikinčių potencialių rinkėjų dėmesio. Be to, Katalikų bažnyčią kritikuojanti marginalinė religinė bendruomenė ieškojo naujų narių. Šios bendruomenės simboliu tapo didžiulį kryžių per Gedimino prospektą nešantis amerikietis. Tiesa, prie atraminės kryžiaus dalies pritvirtintas nedidelis ratas – tai naujo tikėjimo skleidėjui gerokai palengvino savojo kryžiaus nešimą.

Bene populiariausia prekė rudenišką dieną – šiltas maistas. Tiesa, to nepasakysi apie prospekto prieigose įsikūrusias kavines – jos, palyginti su įvairių smuklių palapinėmis, šeštadienį buvo apytuštės. Tautodailininkų, amatininkų ir menininkų mugėje nedaug, o rasti kažką ypatingo, ko nerastum, pavyzdžiui, turistų pamėgtoje Pilies gatvėje, išties sunku.

Patys prekybininkai tikina kainų mugei nekėlę. Jie 1diena.lt tvirtino, esą kainos arba apskritai nepakilusios, arba kylančios dėl pasibaigusios vasaros, prasto derliaus ir t.t.

Tiesa, muge ne itin džiaugiasi ir patys prekiautojai. „Galėtų būti ir geriau. Palyginti su tuo, kas buvo prieš metus, matosi, kad žmonės taupo. Daugelis skundžiasi, ypač vyresnio amžiaus žmonės“, - 1diena.lt pasakojo medumi prekiaujanti moteris.

Susidaro įspūdis, kad visas mugės šurmulys susitelkė Gedimino prospekto atkarpoje tarp Vilniaus gatvės ir Katedros. Likusioje prospekto dalyje gerokai mažiau tiek prekiautojų, tiek praeivių. „Gavau tokią vietą, kokia liko. Tikiuosi, kad mugė nebus nuostolinga“, - 1diena.lt sakė netoli Lukiškių aikštės įsikūrusi prekiautoja žaislais.

Beje, mažiau praeivių apgultoje prospekto dalyje mažesnės ir kainos, taigi nepatingėję paėjėti tolėliau Gedimino prospektu gali ir sutaupyti.

„Gedimino šventės“ mugė sostinėje šurmuliuos ir sekmadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių