Gedimino prospekte - Lenkijos radijo laidos

Sostinės Gedimino prospekte, prisiglaudę po vienos iš kavinių pastogių, Lenkijos radijo "Radiownet" vedėjai rengia tiesioginę transliaciją.

„Iš čia mes transliuojame savo rytinę radijo programą. Mūsų pagrindinė būstinė yra Varšuvoje. Kartais mes išvykstame į skirtingus miestus ir iš ten rengiame tiesiogines transliacijas,“- teigė radijo vadovas Adamas Borodo.

Jis neslėpė, kad viena iš priežasčių paskatinusių surengti transliaciją iš Vilniaus yra rytoj lenkų rengiamas protestas. Priminsime, kad Vilniaus savivaldybė išdavė leidimą lenkų atstovams, nepatenkintiems naujuoju švietimo įstatymu, rengti protestą prie Seimo.

„Šio ryto programa transliuojama ne tik internetu, tačiau ir FM bangomis. Lenkijoje mus girdi “Radio Warszawa„ klausytojai, mus gali girdėti ir rytinėje Lenkijos dalyje, o Vilniuje mes bendradarbiaujame su radijo stotimi “Znad Wilii,"- sakė radijo vadovas.

„Be abejo, mus domina ne tik rytoj rengiamas protestas, tačiau ir pats Vilnius gyvenimas. Lietuvos lenkų situacija,“- pasakojo A.Borodo.

Pasak jo, „Radiownet.pl“ šiuo metu specialiai parinko ir muzikinę programą - galima išgirsti Europos vyrų krepšinio čempionato himną", kitų Lietuvos atlikėjų dainas.

Lenkijos radijas internete veikia jau daugiau kaip tris metus. Jį įkūrė ir dabar iš Gedimino prospekte esančios studijos rytinę programą veda žurnalistas Michalas Marcinikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lenkas is Lenkijos

Lenkas is Lenkijos portretas
Tai neteisa. Pirmas: ten buvo Radio Wnet. Antras: Radio Wnet ne bendradarbi su Znad Wilii. Trecias:sitos radijas internete veikia tik 3 metu!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių