Gedimino prospekte atgimsta restoranas „Prie Parlamento“

Penktadienį Vilniuje, Gedimino prospekte, po šešių tylos metų, lankytojus ir vėl pakvies kažkada buvęs labai populiarus, legendiniu vadintas restoranas „Prie Parlamento“.

„Šita Gedimino prospekto vieta prieš dešimtį metų buvo stiprus traukos centras. Dabar, vakarop, čia visiškai tuščia ir tylu“, - sako naujasis „Prie Parlamento“ savininkas, bendrovės „Centrinis renginių biuras“ direktorius Audrius Janušauskas. Jis pasiryžęs atkurti „Prie Parlamento“ legendą.

Naujasis savininkas į restorano rekonstrukciją investavo apie pusę milijono litų. A.Janušauskas neabejoja, kad sėkmė jį lydės. „Netiesa, kad krizė yra blogas laikas pradėti verslą. Kartais ekonominis sunkmetis pametėja visiškai naujų, šviežių idėjų“, - sako verslininkas.

Šiuo metu Gedimino prospekte, tarp Seimo rūmų ir Lukiškių aikštės, yra formuojamas penkių naujų barų kompleksas. Pirmasis iš jų - restoranas „Prie Parlamento“ įsikurs per tris aukštus. Pirmajame nuspręsta įrengti tradicinį PUB‘ą, kuriame bus pilstomos septynios alaus rūšys, bus galima stebėti sporto transliacijas.

Antrajame aukšte įkurdinta vyninė. Rūsyje nuo rugpjūčio mėnesio ims veikti naktinis disko klubas. „Jame laikysimės ankstesnių vakarėlių tradicijos“, - sako A.Janušauskas, pats mėgęs lankytis senąjame naktiniame klube.

Kitoje Gedimino prospekto pusėje, beveik priešais, verslininkas žada visiškai naują, pastaruoju metu itin madingą lounge koncepsiją. „Kol kas apie tai kalbėti dar anksti, - sako A.Janušauskas. – Tačiau galiu išduoti, kad nieko panašaus Vilniuje nėra buvę. Rytą ir dieną tai bus rami vieta pokalbiams, atsipūtimui, o vakare ji taps linksmu kokteilių baru, kuriame – geras garsas, vaizdo instaliacijos ir besikeičiančios spalvos“.

Penkiuose naujuose baruose tilps 600 žmonių. „Pasistengsime padaryti viską, kad Gedimino prospektas atsigautų, kad čia ir vėl prasidėtų gyvenimas“, - žada į restoranų verslą po 8 metų pertraukos grįžęs Audrius Janušauskas.


Šiame straipsnyje: prie parlamento

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių