Gedimino pilies „pardavimas“ – reklamos akcija? (video)

Antradienį vos kelias minutes ant Gedimino pilies bokšto pasirodęs baltas audeklas su iš tolo šviečiančiu užrašu „Parduota“ Vilniuje sukėlė sąmyšį, tačiau vėliau buvo išsiaiškinta, kad tai viso labo tik gudriai sumanyta reklamos akcija. Trečiadienį internetiniame portale „YouTube“ pasirodė ir visa reklaminės akcijos istorija.

Miesto gatvėse jau kurį laiką buvo galima pastebėti pranešimų, skelbiančių apie Gedimino pilies pardavimą. „Centrinis šildymas, sudėti plastikiniai langai, tualetas lauke“, – plakatuose buvo vardijami pilies pranašumai ir trūkumai. Susidomėjusieji nurodytais numeriais buvo raginami siųsti SMS žinutes.

„Kiekvieną akimirką tau kažkas nutinka, pranešk apie tai visiems. Vibe yra tavo istorija", – tokį atsakymą po sekundės gaudavo SMS žinutę siuntę žmonės.

Pasirodė, kad Gedimino pilies pardavimas – tik masalas apsilankyti interneto socialiniame puslapyje, kuriame žmonės greitai keičiasi žinutėmis apie jiems svarbius įvykius.

Trečiadienio vakare portale „YouTube“ pasirodęs video atskleidė Gedimino pilies „pardavimo“ istoriją. Pasirodo, nevykusį pokštą iškrėtė ne du, kaip anksčiau manyta, bet mažiausiai penki jaunuoliai: vieni vyniojo audeklą, kiti – filmavo.

Vis dėlto pilies „pardavėjai“ pasistengė, kad filmuotoje medžiagoje nesimatytų jų veidų, nes už tokį pokštą jiems gali grėsti bauda nuo 100 iki 300 litų arba administracinis areštas iki 30 parų.


Šiame straipsnyje: Gedimino kalnas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių