G.Babravičius atsiprašė pirmojo miesto tarybos pirmininko

Lyg skuduru per veidą - taip galima pavadinti Vilniaus savivaldos 20-mečio minėjimo klaidas pirmojo Vilniaus tarybos pirmininko Arūno Grumado atžvilgiu.

Pasijuto kvailai

Pirmadienį Vilniaus Rotušėje iškilmingai buvo švenčiamas pirmosios Vilniaus miesto tarybos 20-metis. Pirmosios tarybos narių ir vadovų susirinko pasveikinti dešimtys kviestinių svečių: Seimo nariai, prestižinių miesto apdovanojimų medalininkai, dabartinės miesto tarybos nariai, savivaldybės darbuotojai.

Tačiau dauguma net žagtelėjo, kai prasidėjus minėjimui į sceną nebuvo pakviestas pirmasis Vilniaus tarybos pirmininkas A.Grumadas. Visos šventės metu nė karto nebuvo paminėtas jo vardas.

Tuo tarpu nepelnytai užmirštas A.Grumadas tyliai sėdėjo Rotušės salėje, klausėsi iškilmingų kalbų ir liūdnai šypsojosi kolegoms. Šių klausiantys žvilgsniai varstė politiką, tačiau šis nė vienam iš kolegų taip atsakyti ir negalėjo, už ką jį renginio organizatoriai taip įžūliai užmiršo.

„Man pačiam irgi nesuprantama. Visą vakarą manęs kolegos to paties klausinėjo. Man labai sunku atsakyti, kodėl taip atsitiko. Aš tiesiog nežinau. Renginį organizavo vicemeras G.Babravičius. Mūsų santykiai su juo nėra įtempti. Anksčiau jie buvo geri, dabar - jokie, bet tai, manyčiau daugiau dėl ideologinių priežasčių. Mano nuomone, konflikto tarp mūsų jokio nėra, bet gal jis ką nors įžiūri“, - spėliojo A.Grumadas.

Neleido nė pasveikinti

Rotušėje renginį vedęs ceremonmeisteris Saulius Pilinkus atskleidė, kad minėjimo scenarijų kūrė speciali iš savivaldybės administracijos, politikų ir Rotušės atsakingų asmenų sudaryta darbo grupė.

Ši esą pirmiausia nusprendė, ne kokių asmenybių jai reikėtų, o kokio turinio. Aišku buvę, jog toks renginys neapsieis be pirmosios miesto tarybos susikūrimo ir veiklos istorijos.

S.Pilinkus buvo įsitikinęs, kad šį darbą geriausiai atliktų istorikai, tačiau paaiškėjo, jog nėra nė vieno šios srities specialisto, kuris sutiktų per renginį pasisakyti. Tuomet kalbėtoju ir buvo pasirinktas V.Šapalas - Vilniaus miesto savivaldybės tarybos deputatų klubo „Sostinė“ pirmininkas. Tačiau kodėl greta šio pranešėjo negalėjo bent keleto sveikinimo žodžių ištarti ir pirmasis tarybos pirmininkas?

„Aš poną A.Grumadą labai seniai pažįstu, mes labai ilgai bendraujame. Tikrai sutinku, kad tie asmenys (iš Vilniaus savivaldybės tarybos deputatų klubo „Sostinė“ - red. past.) turėjo į tai atkreipti dėmesį. Kodėl tai nebuvo padaryta, aš atsakyti negaliu“, - tikino S.Pilinkus.

G.Babravičius: man labai gaila

Paaiškėjo, kad darbo grupei vadovavo Vilniaus vicemeras G.Babravičius. Jis patikino, kad nė vienas darbo grupės narių nenorėjo tyčia ignoruoti A.Grumado. Tačiau lyg susitarę visi, bekurdami renginio scenarijų, pirmąjį miesto tarybos pirmininką užmiršo. Netyčia.

Grubią organizacinės grupės klaidą G.Babravičius tikina pastebėjęs per vėlai - įpusėjus garbingam Vilniaus savivaldos minėjimui.

„Scenarijaus ydą pastebėjau per vėlai, renginio metu, todėl tenka apgailestauti, kad ne viskas buvo idealu. Jeigu turiu tokią galimybę per „Vilniaus dieną“ pono A.Grumado atsiprašyti, tai labai prašyčiau man ją suteikti“, - apgailestavo G.Babravičius.


Šiame straipsnyje: savivaldybės tarybataryba

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių