Gatvės šokėjus žiemą sušildo muzika

Šiandien nuo 17 val. prie Kauno katedros rinkosi gatvės šokėjai. Apie jau antrą kartą rengiamą „Winter Jam“ šokių sambūrį kauniečiai galėjo sužinoti iš trumpos žinutės internete, tačiau į gatvės šokėjus susirinko pažiūrėti daugiausia atsitiktiniai praeiviai ar akcijos dalyvių draugai.

„Mes dažnai šokame gatvėje, o šią akciją sugalvojome praėjusiais metais. Kaune tikrai trūksta renginių jaunimui, o šokti visada smagu. Šiemet apie tai pranešėme ir kitiems žmonėms, tikėjomės, kad galbūt daugiau miestiečių susidomės ir norės sudalyvauti. Čia nereikia būti profesionaliu šokėju“, – kalbėjo 22 metų amžiaus renginio sumanytojas ir organizatorius Julijus Nosovas.

Julijui pritarė ir jo brolis Jokūbas. Pasiteiravus, ar nesušalo bešokdamas ant sniego, vaikinas tik šyptelėjo.

„Nešalta. O kadangi slidu, tai galima išnaudoti ir atliekant judesius. Tuoj susirinks ir daugiau šokėjų. Tik pažiūrėkite, net ir daug jaunesni šokėjai nesušąla ir šoka su šypsena“, – kalbėjo VDU politikos mokslus studijuojantis vaikinas.

„Gal ir jūs norite pašokti? Juk čia galima sudalyvauti visiems“, – siūlė prisijungti septyniolikametė šokėja Monika.

Pasak renginio organizatorių, „Winter Jam“ idėja kilo internete pamačius vaizdo įrašą apie panašų gatvės šokių renginį užsienyje.

Studentas Darius ir abiturientė Ieva atėjo pažiūrėti į savo šokančius draugus. Jaunuoliai džiaugėsi, kad tokį gražų žiemos vakarą miestas nemiega. „Tai tikrai reikalingas renginys“, – tvirtino jie.

Pro jaunuosius šokėjus abejingai nepraėjo ir kadaise bendrabučio budėtoja dirbusi Marija. Garbaus amžiaus moteris su šypsena prisiminė savo praeitį ir šokėjų pasirodymą palaikė plojimais.

„Labai smagu, ir nuotaiką pakelia. Visada gerai, kai jauni žmonės džiaugiasi ir stengiasi kitiems suteikti džiaugsmo. Gera nuotaika užkrėtė visai likusiai savaitei“, – sakė kaunietė.


Šiame straipsnyje: gatvės šokėjaiŠokiaimuzika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Padėka

Padėka portretas
Ačiū "Vieningam Kaunui" , kad rūpinasi miesto kultūriniu gyvenimu ir, kad suorganizavo tokį šaunų renginį.

kode

kode portretas
kupcinskas neisvijo keista

aaa

aaa portretas
kazkas remia... :))) rinkimai arteja... kaip slykstu, kad siaip be progos vyktu koks renginys, tai saunu butu, bet kai ...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių