Gatvės kultūros festivalyje sėkmė lydėjo Vilniaus ir Pajūrio kūrėjus

Pirmadienį Vilniuje dieną pliaupęs lietus neišgąsdino prie Baltojo tilto esančiame riedlenčių parke susirinkusių gatvės kultūros festivalio dalyvių ir žiūrovų. Apie 1,5 tūkst. žmonių stebėjo, kaip jaunieji gavės šokėjai ir riedlentėmis, BMX dviračiais bei graffiti dažų balionėliais apsiginklavę festivalio dalyviai tarpusavyje varžėsi dėl 8 tūkst. litų vertės prizų fondo, informuojama pranešime spaudai.

Pirmieji dalyviai ir žiūrovai pradėjo rinktis gerokai anksčiau, nei buvo paskelbtas oficialus festivalio atidarymas. BMX dviratininkai ir riedlentininkai bandė festivalio organizatorės lauko reklamos bendrovės „JCDecaux Lietuva“ atnaujinto Riedlenčių parko dangą, kol savo sugebėjimus demonstravo hiphopo stiliaus gatvės šokėjai. Į pastarųjų gretas įsiliejo ir TV3 projekte „Vaikų balsas“ komisijoje dalyvavęs dvylikametis Lukas Žavlovskis.

Pirmieji kovą dėl 5 tūkst. litų ir galimybės išpaišyti sieną „Lion Skate“ parke „Geležiniame kablyje“ pradėjo keturiolika graffiti piešėjų. Pagal festivalio temą „Mano gatvė nemiega“ kiekviena piešėjų komanda per keturias valandas turėjo sukurti kelių kvadratinių metrų piešinį.

Jaunųjų gatvės menininkų darbus vertino speciali komisija su Europos graffiti žvaigžde iš Vokietijos Daniel Thouw priešakyje. Lietuvių darbus vertinęs D. Thouw pabrėžė, kad šiemet buvo ypač sudėtinga išrinkti nugalėtojus. Anot jo, visi piešiniai buvo itin aukštos kokybės, skyrėsi jų stilistika ir piešimo technika.

Nugalėtoju graffiti rungtyje tapo 23 metų klaipėdietis Artiomas pseudonimu True Boogy. Vaikinas sakė nesitikėjęs pergalės ir piešė dėl malonumo.

„Visų dalyvių darbai buvo geri, bet jei būtų daugiau laiko pasireikšti, manau, jog jie būtų buvę dar geresni. Labai džiaugiuosi, kad pavyko laimėti. 5 tūkst. litų yra iki šiol didžiausias prizas, kurį laimėjau piešdamas graffiti. Dabar galėsiu susitaisyti kompiuterį“, − juokėsi True Boogy.

Kitose festivalio rungtyse taip pat labiau sekėsi palangiškiui ir vilniečiams. Gatvės šokių konkursą laimėjo šokėjas Arni, riedlenčių konkursą − Einius Žiukas, o BMX dviračių rungtyje triumfavo iš Palangos kilęs, bet pastaruoju metu sostinėje gyvenantis Deividas Budkovas. BMX dviračių rungties komisijos pirmininkas, žinomas Lietuvos ekstremalaus sporto entuziastas Mantas Paulauskas, kalbėdamas apie D. Budkovą  pabrėžė, jog vaikino gali laukti šviesi ateitis tarptautiniame lygmenyje.

Gatvės šokių, BMX dviračių ir riedlenčių rungčių nugalėtojams atiteko po 1 tūkst. litų. Visų rungčių prizininkams taip pat atiteko dovanos. Specialiu žiūrovų simpatijų prizu taip pat buvo apdovanota graffiti komanda “To4ka”.

„JCDecaux Lietuva“ generalinė direktorė Žaneta Fomova džiaugėsi, kad prastas oras nė kiek nesutrukdė festivalio dalyviams ir svečiams atvykti į vieną didžiausių gatvės kultūros švenčių Lietuvoje.

„Suteikėme jauniesiems gatvės kultūros kūrėjams ir ekstremalaus sporto entuziastams galimybę pasireikšti, atskleisti turimus talentus, sukūrėme jiems didelę šventę. Svarbu, kad jauni žmonės patys prisidėjo prie šio festivalio organizavimo – padėjo mums atnaujinti svarbiausią sostinės Riedlenčių parką, o po to dar apipavidalino jį savo piešiniais. Tokia veikla padeda jaunuoliams pajusti atsakomybę už savo miestą “, − sakė Ž. Fomova.

Pasak Ž. Fomovos, įvertinus pernai ir šiemet vykusių festivalių sėkmę, galima su didele tikimybe prognozuoti, kad gatvės kultūros festivalis įvyks ir kitais metais. Lietuvoje iki šiol nebuvo rengiamas nei vienas festivalis, kuriame būtų pagrindinės gatvės kultūros šakos – graffiti, gatvės šokiai, riedlentės ir BMX dviračiai.

Gatvės kultūros festivalio rungtys ir prizininkai:

Graffiti rungties prizininkai:

  1. True Boogy
  2. Ogre
  3. Komanda „Telescop“
  4. Komanda „B1t“
  5. Komanda „Milk“

Graffiti rungties žiūrovų simpatijų prizas:

Komanda “To4ka"

Gatvės šokių rungties prizininkai:

  1. Arni
  2. Violeta
  3. Max Stroff

Riedlenčių rungties („Lion Skater“) prizininkai:

  1. Einius Žiukas
  2. Arturas Jendovickis
  3. Mindaugas Bernotas

BMX dviračių rungties („Lion BMX Rider“) prizininkai:

  1. Deividas Budkovas
  2. Tautvydas Gelumbickas
  3. Tautvydas Šeškus


NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių