Garbę dėl ligoninės remonto prisiimti nori visi (atnaujinta)

Ketvirtadienį pompastiškai atšvęsti Mykolo Marcinkevičiaus ligoninės remonto pabaigtuvių susirinkęs šalies ir miesto politikos elitas rėžė iškilmingas kalbas ir negailėjo sau pagyrų.

Šioje netoli Autobusų stoties esančioje gydymo įstaigoje buvo renovuota dalis pastatų ir inžinerinių sistemų, išplėsta ambulatorinių, palaikomojo gydymo ir slaugos paslaugų infrastruktūra. Projektui, kurio didžiąją dalį finansavo Europos Sąjunga (ES), buvo išleisti milijonai litų, tačiau dėl tikslios sumos valdininkų nuomonės išsiskyrė.

Kalbą rėžęs Sveikatos apsaugos ministras Raimondas Šukys tikino, kad suremontuoti M.Marcinkevičiaus ligoninę kainavo beveik 10 mln. litų.

„4,6 mln. litų buvo išleista vien pastatų išorės renovavimui, apšiltinimo medžiagų klojimui, šilumos sistemų sutvarkymui ir įdiegimui, dar 5 mln. litų panaudoti perkant įvairiausią įrangą, ruošiant priimamąjį“, - susirinkusiems Vilniaus ligoninių vadovams sakė ministras.

Tačiau šiuos skaičius išgirdę gydytojai tik gūžčiojo pečiais ir šnabždėjosi girdėję tik apie per pus mažesnę sumą. „O tai ne 6 mln. išleisti buvo?“, - pečius traukė M.Marcinkevičiaus ligoninės gydytoja.

Ministrą pataisė sostinės vicemeras Jonas Pinskus. Tačiau jis sumą dar padidino ir pridėjęs savivaldybės skirtus 2 mln. litų vicemeras tikino suskaičiavęs iš viso jau 12 mln. litų.„Noriu pataisyti ministrą. Iš tikrųjų, tai net 12 mln. litų išleista remontuojant šią gydymo įstaigą, nes pamiršote pridėti savivaldybės skirtus pinigus“, - aiškino J.Pinskus.

Gydytojai ir liko nesupratę, už kiek milijonų pirktą įrangą ligoninėje naudos, tačiau šis nesusipratimas nebuvo vienintelis iškilmingoje ceremonijoje, kurią trimis dainomis pradėjo operos solistas Vytautas Juozapaitis.

Prieš visus sveikinimo kalbą sakyti stojęs Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas Antanas Matulas pradėjo tikinti sulaukęs nemažai nusiskundimų apie M.Marcinkevičiaus ligoninės administracijoje tvyrantį blogą psichologinį klimatą.

„Man patarėjas sakė šito nesakyti, bet aš pagalvojau ir vis tiek pasakysiu. Sulaukėme nusiskundimų dėl ne kokios psichologinės atmosferos ligoninėje. Tikiuosi, kad ligoninės direktorius Justinas Augustinavičius po šių teigiamų pokyčių ligoninėje išspręs ir kitas problemas“, - leptelėjo A.Matulas.

Į minėjimą atėjęs parapijos klebonas tikino apsilankęs ligoninės direktoriaus kabinete, kuris, anot jo, atrodo kur kas blogiau, nei likusi ligoninės dalis.„Atkreipiau dėmesį į esminį dalyką. Ligoninės administracijos patalpos atrodo kur kas kukliau, nei tos dalys, kurios yra skirtos ligoniams. O blogiausiai atrodo direktoriaus kabinetas. Tai labai retas atvejis“, - pastebėjo dvasininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių