Galvos skausmas dėl oro pagalvių

Kauno policijos pareigūnai sulaikė du kauniečius, įtariamus automobilių saugos oro pagalvių vagystėmis. Pareigūnai rado per pusantro šimto oro pagalvių, kurios galėjo būti pavogtos ir Lietuvoje, ir užsienyje.

Trisdešimt vienerių metų kaunietis ir trisdešimtmetis jo bendražygis buvo sulaikyti rugsėjo 30-osios vakarą Butrimonių gatvėje esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje, kai iš vieno automobilio į kitą krovė didžiulius krepšius.

Kilus įtarimui, pareigūnai patikrino krepšių turinį. Penkiuose krepšiuose buvo rastos 89 oro pagalvės. Įtarus, kad jos gali būti vogtos, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Tą pačią dieną kratos metu vieno iš įtariamųjų nuomojame garaže Islandijos plente ir automobilyje „VW Golf" buvo rastos dar 89 oro pagalvės ir 20 priekinių ir galinių automobilių žibintų.

Daugiausia rasta automobilių „Toyota", taip pat „Mazda", „Mitsubishi", „Nissan", „Peugeot" ir „Hyundai" automobiliams priklausančių oro pagalvių. Skyriaus viršininko Giedriaus Sklado teigimu, dabar pareigūnų laukia nelengvas darbas - nustatyti rastų oro pagalvių savininkus.

Abiems kauniečiams pareikšti įtarimai dėl nusikalstamu būdu didelės vertės turto įgijimo. Už šį nusikaltimą Baudžiamajame kodekse numatyta bauda arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Pasak G.Sklado, oro pagalvių vagystės jau tapusios tikru kriminalistų galvos skausmu, nes nėra dienos, kad jų nebūtų užregistruojama. Vidutiniškai per parą pareigūnams pranešama apie 3-5 oro pagalvių iš automobilių vagystes. Dažniausiai vagiama iš „Peugeot 307", „Mazda 6", penktos klasės „BMW" automobilių.

Pareigūnai kviečia visų automobilių vairuotojus atvykti į bet kurio teritorinio policijos komisariato budėtojų dalį (visą parą), kur specialia priemone bus žymimos automobiliuose įmontuotos oro pagalvės. Prireikus tai padės pareigūnams identifikuoti automobilį, kuriam priklauso rasta pavogta oro pagalvė, ir operatyviai rasti jo savininką. 


Šiame straipsnyje: oro pagalvėsvagystės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių