Gaisrą prišaukė netvarkingas dūmtraukis

Ugniagesių gelbėtojų įspėjimų ir pamokymų, kaip žiemos sezono metu prižiūrėti krosnis, įrengti ir valyti dūmtraukius, paiso ne visi. Manoma, kad būtent dėl netvarkingo dūmtraukio trečiadienį ryte liepsnojo namas Šiaulių gatvėje.

Apie 8.10 val. gaisras įsiplieskė Šiaulių gatvės 8 numeriu pažymėtame gyvenamajame name. Ugnis nusitaikė į dvišlaitį pastato stogą.

Užsiliepsnojusio medinio vieno aukšto su mansarda namo gesinti atskubėjo penki ugniagesių gelbėtojų ekipažai. Atvykę į nelaimės vietą, pareigūnai pamatė iš pirmojo aukšto besiveržiančius tirštus dūmus, viduje matėsi siaučianti liepsna.

Gaisro metu visiškai suniokotas maždaug 200 kvadratinių metrų ploto namo stogas, išdegė mansardos patalpos su visais ten buvusiais namų apyvokos daiktais, perdegė ir maždaug 10 kvadratinių metrų medinės perdangos. Malšinant ugnį, vandeniu sulietos pirmojo aukšto patalpos. Laimė, žmonės nenukentėjo.

Pirminiais duomenimis, gaisro priežastis - netvarkingas dūmtraukis. Manoma, kad nuo įkaitusios metalinės jo dalies ėmė smilkti, o galiausiai ir užsiliepsnojo medinės stogo konstrukcijos.


Šiame straipsnyje: gaisras Kaune

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių