Futbolo finalas – baruose ir kavinėse

Senamiestyje ir centre esančiose kavinėse sekmadienio vakarą laisvų vietų nebuvo – kone visus staliukus iš anksto rezervavo futbolo aistruoliai.

Rungtynes stebėjo viešai

Sekmadienio vakarą Kauno Senamiestį užliejo futbolo aistruoliai. Nebuvo nė vieno tuščio baro ar kavinės, demonstravusios svarbiausias čempionato rungtynes per ekraną. Vietas daugelis aistruolių, planavusių futbolą stebėti viešoje vietoje, rezervavo iš anksto. Rotušės aikštėje minia prie ekrano buvo susispaudusi kaip žiūrovai prie scenos per koncertą.

"Visiškai kitoks jausmas stebėti varžybas su draugais ir dar sirgalių apsuptyje," – kalbėjo studentas Mindaugas. Jo bičiulis Donatas pridūrė, kad žiūrint futbolą tokioje aplinkoje emocijos liejasi per kraštus ir tai yra savotiška pramoga.

Kartu su šeima ir draugais lauko kavinėje vakarą praleidusi Danguolė po varžybų negalėjo apsispręsti, ką stebėti buvo įdomiau: vaizdą ekrane ar sirgalių aistras.
Daugelis kauniečių stebėti finalo varžybų ėjo pasipuošę mėgiamos komandos spalvų marškinėliais, kai kurie atsinešė ir specialių garsą skleidžiančių priemonių.

Susirinko tūkstančiai

Apie 21 valandą Vilniaus gatvėje ir Rotušės aikštėje esančiuose baruose bei kavinėse laisvų vietų nebuvo. Prie kai kurių kavinių durų budėjo apsaugos darbuotojai, kiekvieno įeinančiojo teiravęsi, ar šie rezervavo staliukus iš anksto.

"Atsiprašome, bet viduje laisvų vietų nėra. Žinote, šįvakar futbolas..." - maloniai atsiprašė kavinės "Pas Stanley" darbuotoja ir pasiūlė išsirinkti staliuką lauke.

Kavinės "Skliautas" bendraturtis Ąžuolas Gaižutis pripažino, kad sekmadienio vakaras buvo itin sėkmingas: "Viršijo visus mūsų lūkesčius. Prie staliukų ir aplink buvo susirinkę apie 800 žmonių, tiek tikrai nesitikėjome".

A.Gaižutis pastebi, kad tik prasidėjus čempionatui lankytojų buvo mažiau. Verslininkas daro išvadą, kad daugelį varžybų kauniečiai stebėjo namuose, o į kavines išsirengė tik per finalą arba kai žaidė jų mėgstama rinktinė.

"Kartais dieną susirinkdavo daugiau žmonių negu vakarais, daug kas priklausė nuo to, kuri komanda žaidžia", - vertino situaciją A.Gaižutis.

Prie Nemuno amfiteatre futbolo spektaklį pasiūlęs viešbučio "Daugirdas" savininkas Vytautas Gustas sekmadienio vakarą lankytojų taip pat nepritrūko.

"Buvo gal kokie 900 žmonių, abu sektoriai užpildyti, - skaičiavo V.Gustas. – Vakaras buvo sėkmingas".

Apyvartos išaugo kartais

Varžybas demonstravusių kavinių šeimininkai sutaria: alus ir futbolas neatsiejami dalykai.

"Ypač karštą vakarą, kai oro temperatūra siekia 30 laipsnių, - patikslina V.Gustas. – Nors ekranas įrengtas prie upės ir kartais padvelkdavo vėjelis, vis dėlto gaivintis reikėjo ir gėrimais".

Jis skaičiuoja, kad kas dešimtas žmogus iš maždaug 900 svečių vartojo kokį nors gėrimą: alų, vandenį ar vaisvandenius. "Daugirdo" apyvarta šį sekmadienį padidėjo tris kartus, palyginti su įprasto savaitgalio sekmadieniu.

"Skliauto" bendraturtis A.Gaižutis sekmadienio uždarbio dar nespėjo suskaičiuoti, tačiau neabejoja, kad apyvarta šoktelėjo pastebimai.

"Žmonės rinkosi alų ir įvairius užkandžius, tinkančius prie šio gėrimo", - pagrindinį vakaro patiekalą nurodė A.Gaižutis.

Jis stebėjosi, kad toks didelis būrys kauniečių neliko abejingi futbolui. Esą dar nė per vieną futbolo čempionatą tokio susidomėjimo nebuvo. A.Gaižučio vertinimu, palaikymo netrūko abiem komandoms, nors iš pažiūros oranžinės spalvos buvo daugiau.

"Gal tik dėl to, kad ši spalva labiau išsiskiria", - svarstė verslininkas.

V.Gustas atkreipia dėmesį, kad finalo varžybas stebėjo ne tik vyrai, bet ir didelis būrys moterų, vyresnio amžiaus žmonių.


Šiame straipsnyje: pasaulio futbolo čempionatas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių