Fotokonkursas „Mano Kaunas“: kas laimės skrydį oro balionu?

Įpusėjus fotokonkursui „Mano Kaunas“ kauniečiai jau pateikė beveik pusę tūkstančio fotografijų, kuriose užfiksuoti Kauno vaizdai – miesto įvykiai, gyventojai, architektūra, gamta. Šis konkursas – bendras portalo kaunodiena.lt, Kauno turizmo informacijos centro ir miesto savivaldybės projektas.

„Dėl nugalėtojo titulo jau varžosi 440 nuotraukos. Per dieną savo balsą galima atiduoti tik vieną kartą“, – sakė viešosios įstaigos Kauno turizmo informacijos centras ir konferencijų biuras darbuotojas Arnas Menciūnas.

Jo teigimu, iki šiol balsuota daugiau nei 5 tūkst. kartų. Turizmo informacijos centro darbuotojai nuolat tikrina, kad nebūtų sukčiavimo ir konkursas vyktų sklandžiai.

Fotokonkursas prasidėjo vasario 8-ąją ir baigsis kovo 31 dieną. Šiuo metu konkursui daugiausia pateikta nuotraukų, kuriuose puikuojasi Įgulos bažnyčia, Pažaislio vienuolyno ansamblis, Rotušė, Botanikos sodas. Taip pat dominuoja naktinio Kauno vaizdai.

„Vienos nuotraukos išsiskiria kokybe, įdomiu žvilgsniu į paprastą daiktą ar veiksmą, o kitos – labiau kasdieniškos“, – komentavo A. Menciūnas.

Kiekvienas konkurse dalyvaujantis žmogus gali pateikti neribotą nuotraukų skaičių. Yra tokių autorių, kurie konkursui atsiuntė po 4-7 fotografijas.

Šio konkurso tikslas – ne tik apdovanoti gražiausių miesto vaizdų autorius, bet ir atrinkti nuotraukas, kurios bus naudojamos reprezentaciniuose Kauno leidiniuose.

„Tai puiki galimybė patiems kauniečiams ir miesto svečiams iš naujo atrasti mūsų Kauno grožį", – sakė Kauno meras Andrius Kupčinskas, kurį nustebino konkurso dalyvių aktyvumas.

Konkurse gali dalyvauti visi norintieji. Tereikia įkelti savo fotografiją su miesto vaizdu viename iš šių tinklapių: www.kaunodiena.lt, www.kaunastic.lt, ir www.kaunas.lt.

Konkurse laukiama ne tik nuotraukų, pristatančių Kauno miesto architektūrinį paveldą, bet ir akimirkų iš įvairių renginių ar kitokių, netradicinių nuotraukų. Geriausias nuotraukas išrinks patys skaitytojai, balsuosiantys už labiausiai patikusius kadrus.

Daugiausiai skaitytojų balsų surinkusios nuotraukos autorius laimės pagrindinį prizą – skrydį oro balionu virš miesto dviem asmenims. Antros vietos laimėtojui atiteks sveikuoliški pusryčiai restorane „Fresh meals“, įsikūrusiam „Ąžuolyno“ sveikatingumo centre. Trečios vietos nugalėtojai galės pasirinkti norimą ekskursiją po Kauną sau ir draugų būriui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klausimas

klausimas portretas
fotoshopint galima?

ateb

ateb portretas
Organizatoriai turėtų paprašyti, kad fotografijas įvertintų profesionali komisija. Taip būtų teisingiau. Dabar daugiausia balsų yra surinkusi tikrai negražiausia ar meniškiausia fotografija. Viena yra žmonių (pažįstamų) nuomonė, o kita, objektyvus vertinimas. Taip būtų etiška fotografijas siuntusių asmenų atžvilgiu. Kitaip jie kitą kartą ant tokio kabliuko neužkibs, kad ir kaip mylėtų fotografiją ir Kauną.

www

www portretas
/auksiniu/ tualetu pristacius galima ir paziureti kaip jie atrodo is paukscio skrydzio.....juk milijonai tai europiniai ir delto niekam galvos neskauda...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių