Fotoakcija prieš plastiką

Praeitą savaitę, siekiant atkreipti dėmesį į gamtos taršą, sostinės statuloms ant galvų  buvo maunami plastikiniai maišeliai. Šią savaitę akciją prieš plastiko naudojimą rengia garsus fotografas.

Antradienį žinomas mados ir reklamos fotografas Tomas Kauneckas rengia fotosesiją - akciją „Requiem plastikui".

„Netikėtos meno akcijos provokuoja visuomenę, - sako fotostudijos „Ciklopas" vadovas fotografas Tomas Kauneckas. - Tai vienas geriausių būdų informuoti apie socialines ir ekologines problemas".

Šįkart fotografas savo objektyvą nukreips ne į blizgantį reklaminį gyvenimą, o į plastiką ir jo santykį su visuomene. Fotomenininko idėją  padės įgyvendinti dešimtys statistų, norinčių prisidėti prie švaresnės aplinkos idėjos.

„Pardavėjos dažniausiai nesupranta, kai atsisakau nemokamo maišelio. Pastabos apie ekologiją joms sukelia tik atlaidžią šypseną. Tai - tik aisbergo viršūnė, parodanti visuomenės sąmoningumo lygį. Jei taip elgsimės, netrukus mus ištiks ne tik ekonominė, bet ir ekologinė krizės, - teigia T. Kauneckas. - Manau, kad per meno prizmę keliami konkretūs tikslai pažadina visuomenės sąmonę, sukelia diskusijas, verčia imtis veiklos čia ir dabar. Vaizdo kalba - turbūt įtaigiausia ir suprantamiausia visiems."

Fotosesija vyks šį antradienį, lapkričio 18 d. Visi norintys dalyvauti ir stebėti akciją renkasi prie Katedros aikštės 11 val. 45 val.

Tai jau antroji T. Kaunecko iniciatyva, kuri kviečia susimąstyti apie visuomenės veiksmus, turinčius įtakos supančiai aplinkai.

Šių metų pradžioje fotografas pristatė parodą „2039-ieji", kurioje pamėgino įsivaizduoti, koks būtų pasaulis be vandens.


Šiame straipsnyje: plastikas,uzgamta

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių