„flyLAL“ nupirko ne tie šveicarai

Priešingai kai kurių žiniasklaidos priemonių pranešimams, šveicarų bendrovė „Swiss Capital Group“ neperka „flyLAL“ avialinijų – tai portalui paneigė šios bendrovės atstovai. Tikrasis „flyLAL“ pirkėjas – įmonė „SCH Swiss Capital Holdings“, visiškai nesusijusi su „Swiss Capital Group“.

Penktadienį pasirašyta sutartimi įtvirtinta, kad 100 proc. „flyLAL“ akcijų už neįvardijamą sumą „SCH Swiss Capital Holdings“ perims jau sausio 23 d.

„Mes svarstėme įvairius „flyLAL – Lithuanian Airlines“ veiklos scenarijus ir ieškojome investicijų parengtam tolesnės veiklos planui įgyvendinti. Šveicarijos investiciniam fondui pareiškus susidomėjimą Lietuvos oro bendrove, derybos buvo pradėtos dar praėjusių metų pabaigoje. Investuotojai detaliai išanalizavo situaciją aviacijos rinkoje ir „flyLAL – Lithuanian Airlines“ veiklos perspektyvas, šiandien buvo pasirašyta akcijų pardavimo sutartis“, – įmonės pranešime cituojamas „flyLAL – Lithuanian Airlines“ generalinis direktorius Vytautas Kaikaris.

Neoficialiai skelbiama, kad už litą valstybės nenupirktą bendrovę Šveicarijoje tik pernai įsikūrės holdingas perėmė už 1 mln. JAV dolerių ir dar 1 mln. Eurų paskyrė daliai „flyLAL“ įsiskolinimų padengti.

Tuo tarpu dvi dienas Lietuvoje sklidusios žinios, esą „flyLAL“ perka „Swiss Capital Group“, šiai įmonei buvo siurprizas.

Plačiau apie šveicarų, kurie nė nesiruošė pirkti „flyLAL“, įspūdžius skaitykite rytojaus dienraštyje.


Šiame straipsnyje: fly lal

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių