„Fluxus ministerijos“ kūrėjų svajonė – atsidurti Lukiškių kalėjime

Kol Lukiškės nepradėjo kalinių kraustymo į Pravieniškes, laisvieji menininkai, susivieniję po „Fluxus“ stogu, liks Kaune.

Anot projekto vadovo „Fluxus Ministerijos“ viceministro Edgaro Stanišausko, mažiausiai iki šių metų gruodžio įstaiga liks Kaune. Kaip ir ligi šiolei menininkai glausis buvusiame „Lituanicos“ batų fabrike.

„Yra numatyta daugybė renginių ir norėtųsi, kad jie visi įvyktų, tačiau tradiciškai, kai tik atšyla orai, mūsų žvilgsniai krypsta į Vilnių“, – tikino E. Stanišauskas.

Pasak projekto vadovo, galimybė įsikelti į Lukiškių kalėjimo patalpas, kai šios nebebus naudojamos pagal paskirtį, sena ne tik jo, bet ir daugelio menininkų svajonė.

„Lukiškės būtų didelė svajonė. Tai puiki vieta, kupina autentiško paveldo. Vargu ar kas nors kitas, o ne menininkai galėtų geriau visą tai įprasminti. Be to, valstybė ir miestas išgarsėtų pasaulyje, nes čia drauge su kūrybiškais žmonėmis galima padaryti fantastiškus dalykus“, – pastebėjo pašnekovas.

E. Stanišauskas taip pat papasakojo, kad pats neseniai su ekskursija lankėsi kalėjime. „Aš buvau visai neseniai tenai ir dar kartą įsitikinau, kad mano svajonė įsikurti čia vis dar tokia pat stipri, kai apie įsikėlimą į Lukiškes pagalvojau pirmą kartą“, – pastebėjo pašnekovas.


Šiame straipsnyje: fluxus ministerijaVilniuskaunas

NAUJAUSI KOMENTARAI

ei

ei portretas
kas čia per autorius? kodėl Lukiškės iš mažosios raidės? Tpfu.

Arta

Arta portretas
Pasilikit Kaune.

Jonas

Jonas portretas
Nėra ko stebėtis. Juk jie nebe pirmi kauniečiai, kurie trokšta išvykti į Vilnių. Kaune, supraskite, pasireikšti negalima. Tai bent supratimas!!!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių