„Fluxus Ministerijoje“ šeštadienio vakarą - daugybė renginių

Vadinamasis menų inkubatorius „Fluxus Ministerija“ tęsia darbą ir  šeštadienio vakarą vilniečius ir miesto svečius kviečia į daugybę renginių.

Per vakarą - 3 tūkst. lankytojų

Penktadienį naująją „valdžios įstaigą“, įsikūrusią pastate, kuriame anksčiau veikė Sveikatos apsaugos ministerija (Gedimino pr. 27), aplankė apie 3 tūkst. lankytojų. Tokius duomenis pateikia renginio organizatoriai. Manoma, kad šeštadienio vakarą čia apsilankys ne mažiau žmonių.

„Ministerija“ lankytojams šeštadienį bus atvira nuo 20 val. Įvairūs renginiai čia vyks iki 5 val. ryto.

„Japonų grupė „Gothica“ jau ruošiasi vakaro pasirodymui, į vietą vežasi reikalingą įrangą“- šeštadienį portalui sakė „Fluxus Ministerijos“ vicekancleris Edgaras Stanišauskas.

„Gothica“ grupę šio vakaro rengėjai pristato kaip elektroninės, tradicinės gotikinės muzikos atlikėjus. Muzikantai kelias valandas gros į renginius atėjusiems žmonėms.

Lietuva - japonų fotografo akimis

Muzikantai iš Tekančios saulės šalies bus ne vieninteliai Japonijos atstovai. Fotografijų parodą 20 val. atidarys Lietuvoje gyvenantis japonas Kensaku Shioya. Jau trejus metus svečias iš arti jaučia mūsų šalies visuomenės ir kultūros ritmą savaip bei perteikia jį neretai provokuojančiose fotografijose. Nuotraukų parodą pristatys ir lietuvis Adas Vasiliauskas.

Kaip portalui pasakojo vienas iš šio vakaro organizatorių Sergej Grigorjev, šeštadienio vakarą įvairūs renginiai vyks  dviejuose pastato aukštuose - trečiajame ir penktajame. Pasak jo, ketvirtasis aukštas bus skirtas lankytojų bendravimui ir susipažinimui.

Trečiajame pastato aukšte nuo 20 val. iki 1 val. nakties gros meditacinės elektroninės muzikos atlikėjas DJ Zenith, iškart po jo skambės eksperimentiniai ritmai atsipalaidavimui - iki 2 val. nakties lankytojams koncertuos Kristijonas Lučinskas, prisistatantis Driezho pseudonimu. Po Driezho pasirodymo iki pat „Fluxus Ministerijos“ uždarymo 5 val. ryto skambės foninė elektroninė muzika.

Nekomercinis kinas ir kilnojama fotostudija

Nuo 20 val. darbą tame pačiame aukšte pradės net trys netradicinės dirbtuvės, kurios veiks ne vieną valandą.

Foto dirbtuvėse kiekvienas galės išbandyti vadinamosios Pinhole technikos ypatumus bei pats išryškinti savo nuotraukas įkurtoje mini fotolaboratorijoje.

Pinhole technika (kitaip - Camera Obscura) - atvaizdo įamžinimo technika, iš kurios išsivystė šiuolaikinis fotoaparatas. Naudojant Pinhole fotografavimo techniką išgaunami netikėti vaizdai bei kontrastai. Sakoma, jog Pinhole fotografija - vienas tinkamiausių būdų įamžinti bei perduoti nuotaiką.

Kilnojama fotostudija „Soviet Times“ leis visiems norintiems įsiamžinti su sovietiniu rekvizitu - žaislais, vatiniais paltais, milicininkų kepurėmis - bei vietoje atsispausdinti nuotraukas.

Šiame aukšte taip pat bus įrengta Kino Dėžė - tai kino salė įrengta krovininio vagono viduje, kur rodomas nekomercinis, ekspresyvus kinas. Kino Dėžė izoliuota nuo išorinio triukšmo bei šviesos ir leidžia žiūrovui pasinerti į tiesioginius išgyvenimus su kinu.

Vienas aukštas - vien muzikai

Penktajame aukšte skambės vien muzika. Nuo 20 val. dvi valandas čia savo pasirodymą surengs 22 metų lietuvė, pristatoma DJ ITO+NAO pseudonimu. Mergina šiuolaikiškai gros įvairius japoniškus ritmus. Iškart po jos pusantros valandos trukmės pasirodymą nuo 22 val. surengs lietuvių roko grupė „Days of Eclipse“.  Likus pusvalandžiui iki vidurnakčio savo programą pradės svečiai iš Japonijos - jau minėtoji „Gothica“. Jie koncertuos iki 1 val. nakties.

Svečiams baigus savo koncertą, japoniški ritmai vėl skambės juos atliekant į sceną sugrįžusiai DJ ITO+NAO. Mergina savo pasirodymą tęs iki 4 val. arba 5 val. ryto.


Kas ta „Fluxus Ministerija?

„Fluxus Ministerija“ (Gedimino pr. 27) įsikūrusi pastate, kuriame anksčiau veikė Sveikatos apsaugos ministerija. Pastatas atviras visiems čia kurti norintiems meno pasaulio žmonėms ir su jų kuriamu menu susipažinti norintiems lankytojams. Esant reikalui ar vykstant specialiems projektams, menininkai šiame pastate kuriam laikui galės apsigyventi. Ministerijoje ateityje vyks įvairūs kultūriniai renginiai, koncertai, bus eksponuojamos parodos.

Pastato, kuriame įsikūrusi „Fluxus Ministerija“, savininkė - bendrovė „Vilniaus miesto Žalgirio baseinas“. Taip portalui penktadienį teigė vienas iš šio projekto iniciatorių, buvęs sostinės meras Artūras Zuokas.

Jo teigimu, pastatas vieneriems metams yra perleistas menininkams naudotis nemokamai. „Mums reikia tik apsimokėti komunalinius patarnavimus, garantuoti pastato saugumą“, - nurodė A.Zuokas.

Pasak pašnekovo, gali būti, kad „Fluxus ministerija“ šiame pastate bus įsikūrusi ir daugiau nei metus. „Viskas priklausys nuo ekonominės situacijos. Sutarta, kad „Fluxus ministerija“ čia bus mažiausiai metus. O gal ir ilgiau - tol, kol šio pastato savininkai nesugalvos, kaip jo tinkamai panaudoti. Jeigu krizė bus ilgiau, menui nuo to bus tik geriau“, - kalbėjo jis.

Norą kurti „Fluxus ministerijoje“ jau pareiškė apie 200 menininkų.


Šiame straipsnyje: fluxusfluxus ministerija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių