„Fluxus ministerijoje“ NIKO pakerėjo klausytojus

Į pagrindinę „Fluxus ministerijos“ salę antradienio vakarą žmonės vos tilpo. Naujų Idėjų Kamerinio Orkestro (NIKO) pasirodymo publika laukė su didžiuliu nekantrumu. Ne be reikalo.  

Jau po pirmųjų smuikų ir violančelių akordų klausytojai liko apstulbinti.

Tik prieš kelias savaites atsikraustęs profesionalių muzikantų kolektyvas po antradienį vykusio koncerto jau užsitarnavo publikos simpatijas.

„Pirmą kartą grojome jausdami visišką laisvę ir lengvumą, neįpareigoti auditorijos ar patalpų, nes dažniausiai tai yra akademinės salės ar bažnyčios. Didelį džiaugsmą teikė ir betarpiškas bendravimas su publika, nes muzikantų ir klausytojų erdvė nebuvo atskirta“, - įspūdžiais po koncerto dalinosi orkestro vadovas, kompozitorius Gediminas Gelgotas.

Jis pripažino, kad „Fluxus“ dvasia tikrai jautėsi, nes vesti koncertą buvo nepaprastai lengva ir gera. Vadovas pripažino, jog visi muzikantai stengėsi būti savimi, nesistengė atrodyti gražiai, o smagiausia, kad publika juos priėmė tokius, kokie jie yra.

„Anksčiau repetuodavome Muzikos akademijoje, o dabar turime savo namus – „Fluxus ministeriją“. Įsikurti tokioje vietoje tikras malonumas, nes čia renkasi įvairių sričių menininkai, kurie sukuria nepaprastai kūrybingą aurą“, - džiaugėsi G.Gelgotas.

Koncerto metu NIKO pristatė ir savo muzikinį video klipą „What's Unrobotizable“. Jam pasibaigus tarp klausytojų pasigirdo šurmuliavimas: „kaip įdomu“, „pagalvočiau, jog darytas ne Lietuvoje“, „kokia įdomi mintis“, „nieko panašaus nebuvau matęs“. Karštų aplodismentų publika negailėjo ir koncertui pasibaigus, o gėlės glėbiais keliavo į sceną.

„Džiugu, kad čia susirinko mūsų ištikimiausi gerbėjai ir visai nauji žmonės. Tikiuosi, kad suteikėme jiems malonumo savo apsirodymu. Nuo šiol kiekvieną naują programą pristatysime pirmiausia čia“, - pažadėjo orkestro vadovas.

Trečiame „Fluxus ministerijos“ aukšte įsikūręs NIKO patvirtino, kad lankytojai vieną kartą per savaitę turės galimybe apsilankyti orkestro repeticijoje bei peržvelgti video ir audio įrašus, netgi įsigyti juos. 

NIKO klipas „What's Unrobotizable“:


Šiame straipsnyje: NIKOfluxus ministerija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių