„Fluxus ministerija" keliasi į Kauną

Rudenį Vilniuje uždaryta „Fluxus ministerija" keliasi į Kauną – čia ji duris turėtų atverti kovą, sakė projektą globojantis Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas.

Sostinės Gedmino prospekte apie pusantrų metų gyvavusi „Fluxus ministerija" Kaune įsikurs buvusio batų fabriko „Lituanica“ pastate.

„Buvęs “Lituanicos„ batų fabrikas, arba “Raudonasis spalis“, šalia Neries, santakos, Kauno pilies – keturi aukštai, beveik 8 tūkst. kvadratinių metrų. Šiuo metu talkininkai atlieka tvarkymosi darbus, ir, matyt, kovo mėnesį “Fluxus ministerija" Kaune atsidarys“, – antradienį sakė A.Zuokas.

Anot jo, viena iš priežasčių, kodėl projektas keliauja būtent į Kauną, – šis miestas yra žymaus „Fluxus“ judėjimo atstovo Jurgio Mačiūno gimtinė.

„Baigus projektą Vilniuje, grąžinus pastatą savininkams, mes, natūralu, be abejo, nukrypome į Jurgio Mačiūno gimtinę. Tai yra labai simboliška“, – kalbėjo A.Zuokas, tikintis, kad kultūrinis gyvenimas Kaune pagyvės.

Dar viena persikėlimo priežastis, anot A.Zuoko, – palankiomis sąlygomis gautos tinkamos patalpos. Jas valdo įmonė „Baltishes Haus“.

A.Zuoko teigimu, fabriko „Lituanica“ erdvės bus unikali vieta kūrybai – kinui, teatrui, skulptūrai.

„Vilniuje buvo labai dėkinga situacija tai, kad buvo daug nedidelių patalpų ir buvo galima suteikti geras studijas menininkams. Kaune yra daugiau fabrikas, didžiulės erdvės, ir šiek tiek keičiasi koncepcija, nes reikės menininkams tarpusavyje daugiau bendradarbiauti, nes jie bus įsikūrę didesnėse erdvėse“, – kalbėjo jis.

Anot mero, projektu siekiama suartinti Kauno ir Vilniaus menininkus.

„Esame aptarę, kad mums “Lietuvos geležinkeliai„ suteiks vieną vagoną senojo traukinio, kuris bus specialiai skirtas “Fluxus“ menininkams, kurie turės tam tikrą privilegiją keliauti iš Vilniaus į Kauną, kad tas bendradarbiavimas būtų didesnis“, – sakė A.Zuokas.

Projektas Kaune, kaip ir Vilniuje, turėtų trukti apie pusantrų metų.

„Baigus projektą Kaune, manau, kad “Fluxus ministerija" važiuos ir toliau“, – svarstė meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių