„Finnair“ neskraidins į Helsinkį ir ketvirtadienį

Suomijos oro bendrovė „Finnair“ dėl antradienį paskelbto skrydžių palydovų streiko toliau priversta atšaukti daugumą savo reguliariųjų skrydžių.

Atšaukti visi trečiadienio ir ketvirtadienio reguliarūs reisai Helsinkis – Vilnius – Helsinkis. Bendrovė nuoširdžiai atsiprašo keleivių už galimus nepatogumus ir daro viską, kad jų būtų kuo mažiau.

„Apgailestaujame dėl nepatogumų, kuriuos tenka patirti mūsų keleiviams. Stengiamės, kad jie galėtų tęsti savo kelionę kitais maršrutais, pirmenybę teikdami grįžtantiems namo. Laukti priverstiems keleiviams kompanija siūlo nemokamą maitinimą, taip pat, jei reikia, pasirūpiname nakvyne viešbutyje,“ – apie pastangas padėti dėl streiko nukentėjusiems keleiviams sako „Finnair“ pardavimų vadovas Lietuvai Arūnas Skuja.

„Finnair“ taip pat primena, kad visi keleiviai, kurių skrydžiai atšaukti, gali pakeisti kelionės laiką į bet kurią kitą datą iki 2011 m. kovo 31 dienos arba susigrąžinti už bilietus sumokėtus pinigus“. Prašymą dėl pinigų grąžinimo galima užpildyti bendrovės svetainėje internete adresu: www.finnair.com/finnaircom/wps/portal/Testing/CurrentIssues/CurrentIssue9/en_INT?locale=en_INT.

Keleiviai, kurie bilieto užsakymo metu nurodė savo mobiliojo telefono numerį, apie galimus jų skrydžių pakeitimus bendrovės informuojami trumposiomis žinutėmis. To nepadarę, tačiau pageidaujantys gauti informaciją trumposiomis žinutėmis, gali nurodyti savo telefono numerį kompanijos svetainėje adresu www.finnair.com/finnaircom/wps/portal/travel/en_INT?tab=5 arba paskambinę „Finnair“ informacijos telefonais. Skrydžių tvarkaraštis gali kisti paskutinėmis minutėmis, todėl keleiviams rekomenduojama stebėti skrydžių informaciją adresu: www.finnair.com/finnaircom/wps/portal/finnair/flightlist.

Informacija keleiviams teikiama telefonu +358 600 140 140 (skambinant ne iš Suomijos, skambučio kaina – 3,12 eurų sujungimo mokestis + vietinio tinklo mokestis ) ar telefonu Baltijos šalims +370 5 2723038 (informacija teikiama anglų ir rusų kalbomis). Bendrovė atsiprašo keleivių, jei dėl didelio skambučių skaičiaus telefonų linijos būtų užimtos ir susisiekti nepavyktų.

Dėl Suomijos palydovų sąjungos antradienį 13 val. paskelbto streiko bendrovė turėjo atšaukti 110 skrydžių, tai palietė maždaug 6 tūkst. keleivių planus. Kompanija dėl streiko kasdien patiria 2–2,5   mln. eurų nuostolių. Suomijos palydovų sąjunga streiką paskelbė nepavykus susitarti dėl naujos kolektyvinės darbo sutarties. Įgyvendinant organizacijos siūlomus kolektyvinės sutarties pakeitimus bendrovės „Finnair“ sąnaudos išaugtų daugiau nei penktadaliu. Tokį išlaidų padidėjimą daugiausia lemtų orlaivių palydovų pageidaujamas didesnis laisvų ir poilsio dienų skaičius. Bendrovėje „Finnair“ dirba apie 2 tūkst. skrydžių palydovų.


Šiame straipsnyje: finnairskrydžiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių