Finansų ministerija išlaidauja patalpų nuomai

Finansų ministerija  du savo departamentus įkurdino verslo centre „Vilniaus vartai“, kurio patalpų nuomos kaina – viena didžiausių Lietuvoje. Finansų ministras Rimantas Šadžius teigia, kad šis pastatas pasirinktas todėl, kad buvo arčiausiai nuo pagrindinio Finansų ministerijos pastato.

 

2007-ųjų birželį Finansų ministerija penkeriems metams pasirašė patalpų nuomos sutartį su vienintele į jų paskelbtą konkursą atsiliepusia bendrove „BPT Optima Retail“. Kiek jai kainuoja nuoma „Vilniaus vartuose“, neskelbiama.

 

R. Saldžius tikisi, kad Finansų ministerijos pastatas bus pastatytas Vilniaus Kražių ir J.Savickio gatvių ribojamame skvere. Numatyta, kad būtų pastatytas trijų aukštų pastatas su dviejų aukštų požemine aikštele. Rugpjūčio pradžioje ministras mėgino perkalbėti šių gatvių gyventojus, kad jie sutiktų išsikelti.

 

Nekilnojamojo turto paslaugų bendrovės „Ober Haus“ duomenimis, šiuo metu administracinių patalpų Vilniaus centre nuoma gali svyruoti nuo 40 iki 85 litų už kvadratinį metrą (be mokesčių). „Vilniaus vartuose“ ši kaina gali būti dvigubai didesnė - siekti 100 litų už kvadratinį metrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių