Festivalį „Operetė Kauno pilyje“ atidarė vyrai

Ilgąjį savaitgalį Kaune užbaigęs nemokamas koncertas Muzikinio teatro sodelyje sutraukė šimtus klausytojų ir įrodė, kad yra žmonių, išsiilgusių lietuviškos, jausmingos muzikos.

“Aš papuošiu žirgo galvą pinavijom”… Ši ir kitos, patriotinius jausmus žadinančios melodijos atidarė IX-ąjį tarptautinį festivalį “Operetė Kauno pilyje”. Tiesa, prie pilies festivalis persikels tik ateinančio ilgojo savaitgalio metu, koncertai vyks liepos 4 ir 5 dienomis.

600-ųjų Žalgirio mūšio metinių minėjimui skirtame atidarymo koncerte pasirodė vien vyrai. Sodelį užgulusi minia žmonių klausėsi Lietuvos karinių oro pajėgų pučiamųjų instrumentų orkestro bei vyrų vokalinio ansamblio „Opus vocalis“.

Renginyje, skirtame svarbiausiam Lietuvos mūšiui paminėti, dauguma skambėjusių lietuvių liaudies bei lietuvių kūrėjų dainių buvo susietos su karo tematika.

Koncertiniu maršu pradėtas renginys žadino ne tik patriotinius jausmus. Atlikėjai ir žiūrovai tylos minute pagerbė išvakarėse išėjusį Prezidentą Algirdą Mykolą Brazauską.


Šiame straipsnyje: Operetė Kauno pilyje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių