Europos Komisija raginama tirti įvykį kelte „Lisco Gloria“

Europos parlamentaras Zigmantas Balčytis po vos didelio masto tragedija nevirtusio gaisro „Lisco Gloria“ kelte skubiai kreipėsi į Europos Komisiją (EK), ragindamas imtis šio įvykio tyrimo ir prašydamas paaiškinti, kaip EK kontroliuoja, ar valstybės narės laikosi keltų saugumo reikalavimų.

„Šio šeštadienio gaisras jūriniame kelte išryškino dideles keleivių saugumo problemas. Todėl, mano manymu, būtina ne tik aiškintis šios nelaimės priežastis, tačiau ir užtikrinti, kad ateityje keliavimas jūrų transportu būtų visiškai saugus. Mano nuomone, keltai kaip ir orlaiviai turėtų būti periodiškai tikrinami nepriklausomų tarnybų, ar jie yra pakankamai saugūs, ar jų personalas kvalifikuotas,“ – sakė Zigmantas Balčytis.

Parlamentaro nuomone, po rugsėjo 11 –osios tragedijos didelis dėmesys buvo teikiamas į orlaivių ir oro uostų saugumą, todėl galimai antžeminio ir jūrinio transporto saugumas šiandien yra vis dar nepakankamai griežtai reglamentuotas.

Išgelbėtų keleivių teigimu, gaisro metu keleivių evakuacija vyko netinkamai. Gelbėjimosi liemenės buvo dalijamos be paaiškinimo, kaip jomis naudotis,  kai kurios gelbėjimosi valtys buvo techniškai netvarkingos. Kelto personalas neužtikrino tinkamos keleivių evakuacijos. Be to, išgelbėtų keleivių skaičius buvo didesnis nei nurodyta  oficialiame keleivių sąraše, kas kelią rimtų abejonių dėl bendro keleivių saugumo užtikrinimo.


Šiame straipsnyje: Lisco GloriaDFDS Lisco

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių