Europos dienų mugėje - lankytojų rekordas

Savaitgalį Vilniuje šurmuliavusi Europos dienoms skirta mugė šiemet sulaukė rekordinio lankytojų skaičiaus. Vilniaus miesto savivaldybės duomenimis, ją aplankė per 100 tūkst. žmonių.

"Siekėme, kad mugė būtų kuo gausesnė ir margesnė, tad šiemet joje dalyvauti pakvietėme knygų galerijas, leidyklas ir amatininkus, kurie puikiai papildė šioje šventėje jau tradiciniais tapusius skirtingų šalių virtuvių atstovus. Labai džiaugiuosi, kad vilniečiai gausiai dalyvavo Europos dienos renginiuose, parodydami miesto ir visos šalies kultūrinį atvirumą ir supratimą, kad visi esame vienos spalvingos Europos bendruomenės nariai", - pranešime spaudai cituojamas sostinės meras Vilius Navickas.

Rekordinio žmonių skaičiaus sulaukusi Europos šalių mugė nusidriekė Gedimino prospektu nuo Katedros iki Lukiškių aikštės.

Restoranai ir kavinės pristatė 14 Europos šalių virtuves, knygų mugėje dalyvavo 26 leidyklos. Amatininkų mugėje savo dirbiniais prekiavo 180 meistrų iš Lietuvos ir kaimyninių kraštų. Kultūrinėje programoje dalyvavo daugiau nei 20 kolektyvų.


Šiame straipsnyje: Europos dienaEuropos dienos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių