Euras atkeliavo į Kauną

Nusikaldinti euro monetų, pamatyti lietuviškus eurus, kurie kadanors bus išleisti į apyvartą, pažaisti žaidimų ir sužinoti euro istoriją galima nemokamoje parodoje, kuri Lietuvos banko Kauno skyriuje vyks iki sausio 7 d.

Europos Komisijos atstovai atvežė į Kauną kilnojamąją parodą „Euras - mūsų valiuta“, kurioje pasakojama, kaip buvo kuriama ekonominė ir pinigų sąjunga, aiškinama apie euro teikiamą naudą. Parodoje eksponuojami visų šalių eurų banknotai ir monetos - galima palyginti jų simbolius.

Parodos atidaryme dalyvavęs Lietuvos banko valdybos pirmininkas Reinoldijus Šarkinas pabrėžė, kad Lietuva turi siekti įsivesti eurą, nes ši valiuta suteiks Lietuvai papildomo ekonominio ir finansinio saugumo. Tiesa, dėl ekonomikos nuosmukio ir nūdienos finansinės įtampos, šiandien sunku tiksliai pasakyti, kada mūsų šalis pateks į euro zoną.

„Lietuvos įsipareigojimas įvesti ir naudoti ES bendrąją valiutą bus įvykdyta tada, kai mūsų valstybė atitiks nustatytus ekonominius ir teisinius suartėjimo (konvergencijos) kriterijus“, - sakė R.Šarkinas.

Jis pažymėjo, kad kai kuriose svarbiose Lietuvos pasirengimo euro įvedimui srityse jau palyginti daug nuveikta: pradėta euro informacinė kampanija, priimti sprendimai dėl euro monetų ir euro centų kaldinimo ir grynųjų pinigų keitimo.

Kaune paroda apie eurą organizuojama nebe pirmą kartą. 2005-2006 m. į Kauną buvo atvežta paroda „Euro monetų kilmė“. Joje pirmą kartą viešai parodyti euro monetų su Vyčio simboliu techniniai pavyzdžiai. Euro monetas su savo nacionaliniu simboliu Lietuva išleis į apyvartą įsivedusi eurą.

Paroda „Euras - mūsų valiuta“ Lietuvos banko Kauno skyriuje vyks iki sausio 7 dienos. Parodą nemokamai galima aplankyti darbo dienomis nuo 10 iki 18 valandos.


Šiame straipsnyje: euras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių