Etikos sargai svarstys Vilniaus vadovų interesus

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) antradienį svarstys opozicijos pateiktas aplinkybes dėl Vilniaus miesto mero Artūro Zuoko, mero pavaduotojo Romo Adomavičiaus ir tarybos nario Vytauto Milėno elgesio atitikties Įstatymo nuostatoms.

Opozicija VTEK informavo, kad A. Zuokas, R. Adomavičius ir V. Milėnas, patys turėdami nekilnojamojo turto (NT) Vilniaus mieste arba būdami susiję su nekilnojamąjį turtą valdančiomis bendrovėmis, dalyvavo Tarybos posėdyje ir balsavo dėl NT mokesčio tarifų Vilniaus mieste 2012 metams nustatymo.

Taryba kultūros ir poilsio paskirties statiniams 0,5 procento, o kitiems statiniams 0,2 procento sumažino NT mokestį. Opozicija mano, kad valdžios atstovai galėjo turėti tiesioginės naudos iš priimtų sprendimų.

Portalas diena.lt primena, kad į panašią situaciją anksčiau buvo patekęs buvęs Vilniaus meras Vilius Navickas, kai dalyvavo tarybos posėdyje svarstant klausimą dėl bendrovių atleidimo nuo NT mokesčio. Etikos sargai tuomet nusprendė, kad meras supainiojo interesus, nes ir pats turi nekilnojamojo turto.


Šiame straipsnyje: VTEKNT mokestis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių