Etikos komisijai panoro suteikti daugiau galių

Etikos komisija turėtų kontroliuoti ir vertinti ne tik politikų, bet ir Klaipėdos savivaldybei pavaldžių įmonių darbuotojų elgesį – to įsigeidė miesto tarybos narys Vytautas Lupeika.

Jam tokia mintis kilo ketvirtadienį miesto tarybos posėdyje, kai buvo patvirtinta nauja Etikos komisijos sudėtis.

„Man labai neaišku, ką veikia toji Etikos komisija ir ką ji veiks, ypač dabar, kai į jos sudėtį įtraukti dar ir penki žmonės iš miesto. Manau, kad reikia plėsti jos veiklą – vertinti ir prasižengusius valdiškų bendrovių darbuotojus, nes dabar jų kaip ir niekas nekontroliuoja“, - savo nuomonę dėstė V.Lupeika.

Tačiau jo pasamprotavimus greitai nutraukė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas. Jis patikino, jog Etikos komisijos kompetencija aiškiai įvardinta Vietos savivaldos įstatyme.

„Savivaldybei pavaldžių įstaigų darbuotojų elgesį, galimus interesų konfliktus vertina Vyriausioji tarnybinės etikos komisija ir Klaipėdos miesto tarybos Etikos komisija neturėtų būti jos padaliniu, nes tuomet veikla dubliuotųsi“, - aiškino uostamiesčio vadovas.

Miesto taryba ketvirtadienį patvirtino naują Etikos komisijos sudėtį. Nuo šiol joje dirbs ir penki seniūnaičiai: Ligita Girskienė, Regina Rozenblat, Darius Sadeckas, Irena Gailiutė, Karolis Stankus.

Etikos komisijos sudėtyje taip pat yra visų į miesto tarybą išrinktų partijų atstovai. Komisijoje pasikeitimų įvyko ne tik todėl, kad jos gretas papildė seniūnaičiai. Dar vienas pokytis – Iriną Rozovą, kuri tapo Seimo nare, Etikos komisijoje pakeitė jos partijos kolega Vladimiras Vlasovas.

„Visus Etikos komisijos narius raginu dalyvauti posėdžiuose, kai jie yra organizuojami. Tikiuosi, kad šią kadenciją dar teks padirbėti“, - viltį išsakė Etikos komisijos pirmininkas Jurijus Šeršniovas.

Anksčiau jis buvo pripažinęs, kad Etikos komisija yra neįgali, nes jos nariai nesusirenka į posėdžius.

Nuo 2011 metų pavasario, kai šios kadencijos miesto tarybos narių etikos prievaizdai pradėjo darbą, kol kas įvyko tik vienas posėdis, nes kituose, kurie buvo šaukiami, nesusidarydavo kvorumas.

Etikos komisijai artimiausiu metu turėtų nagrinėti politikės Lilijos Petraitienės elgesį, nes ji neva įžeidė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorę Juditą Simonavičiūtę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių