EP komiteto vadovas: Lyčių lygybės institutas Vilniuje turėtų išlikti

Dauguma Europos Parlamento narių nepritaria siūlymams uždaryti Vilniuje veikiantį Europos lyčių lygybės institutą ar sujungti jį su Vienoje veikiančia Pagrindinių teisių agentūra, sako Vilniuje viešintis Moterų teisių ir lyčių lygybės komiteto pirmininkas Mikaelis Gustafssonas.

„Tokių svarstymų yra kai kuriose grupėse, bet absoliuti dauguma Europos Parlamente nemano, kad taip reikėtų elgtis su Europos lyčių lygybės institutu. Tai gana nauja agentūra. Manau, kad labai svarbu turėti agentūrą, kuri užsiima lyčių lygybės klausimais“, - interviu BNS sakė Švedijos europarlamentaras.

„Dauguma parlamente nepritaria instituto uždarymui. Yra labai tvirta dauguma, kad institutas išliktų kaip atskira agentūra ir nebūtų jungiama su Pagrindinių teisių agentūra“, - pridūrė M. Gustafssonas.

Europos Parlamentas pernai pritarė ataskaitai, kurioje siūloma apsvarstyti Europos lyčių lygybės instituto ir ES pagrindinių teisių agentūros sujungimą, siekiant išvengti veiklos dubliavimo ir sumažinti išlaidas. Tačiau galutinis sprendimas šiuo klausimu nepriimtas.

2010 metais darbą pradėjęs Europos lyčių lygybės institutas siekia kovoti su diskriminacija dėl lyties ES, šviesti visuomenę lyčių lygybės klausimais.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

atvyko

atvyko portretas
pranašas ir paskelbė - dauginsimės mėgintuvėliais Laimo Lygos kontorėlės išlikimo vardan....... ir dauginasi slieku pavidalu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių