Energetikos inspekcija dėl Vilniaus šildymo kreipėsi į prokuratūrą

Energetikos inspekcija (EI) pirmadienį kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl Prancūzijos koncerno „Dalkia“ valdomos centralizuotą šilumą tiekiančios įmonės „Vilniaus energija“ sąskaitų už šildymą. Inspekcija įtaria, kad „Vilniaus energija“ galbūt pažeidė viešąjį interesą.

Todėl Generalinės prokuratūros prašoma pradėti tyrimą, ar nebuvo pažeistas viešasis interesas bei nustatyti, ar nebuvo padaryta turtinė žala didelei daliai Vilniaus miesto šilumos vartotojų, pranešė inspekcija.

Atsižvelgdama į tyrimo dėl padidėjusio šilumos suvartojimo Vilniaus mieste metu paaiškėjusias aplinkybes, inspekcija taip pat kreipėsi į Konkurencijos tarybą, Kainų komisiją bei Vartotojų teisių apsaugos tarnybą, prašydama jas inicijuoti ir atlikti tyrimus.

Konkurencijos tarybos prašoma aiškintis, ar šilumos tiekėjas laikosi konkurencijos reikalavimų ir nepiktnaudžiauja dominuojančia padėtimi, taip pat ar šilumos ūkyje nėra ribojimo naujoms įmonėms ar privatiems asmenims veikti rinkoje. Kainų komisijos prašoma pradėti tyrimą dėl galimo licencijuojamos veiklos sąlygų pažeidimo.

Vartotojų teisių apsaugos tarnybai inspekcija pateikė savo tyrimo dėl padidėjusio šilumos suvartojimo Vilniaus mieste medžiagą su įtarimais dėl šilumos tiekėjo galimai nesąžiningos komercinės veiklos.

Energetikos inspekcija yra paskelbusi, jog „Vilniaus energija“ pažeidė teisės aktus - bendrovė sąskaitose nurodė skolą už kurą, išrašė sąskaitas už ilgesnį laikotarpį nei leidžia norminiai teisės aktai.

Inspekcija gruodį pradėjo tyrimą dėl didesnio nei įprastai šildymo suvartojimo Vilniuje lapkričio mėnesį. Energetikos ministerija teigė, kad šilumos suvartojimas lapkritį išaugo 17 proc., tuo tarpu „Vilniaus energija“ tvirtino, kad jis atvirkščiai - sumažėjo.

Kai kurių Vilniaus daugiabučių namų gyventojų bendrijų vadovai teigia, kad šilumos punktuose karšto vandens, naudojamo šildymui, temperatūra nuotoliniu būdu padidinama 7-10 laipsnių.

„Vilniaus energija“ atmeta kaltinimus dėl didesnio šilumos suvartojimo sąlyginai šiltą lapkritį.


Šiame straipsnyje: Vilniaus energijašildymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Reikia susimąstyti

Reikia susimąstyti portretas
Energetika turi būti naudojama ne tik buityje, bet ir pramonėje. Tuomet šiluma neiškils į orą. Ten yra komunikacijos arba gyslos, kuriomis cirkuliuoja gyvybė. Liaudies ūkio sistemas turi valdyti darbininkai. Gyvenimas pakeičia žmones, bet jie yra darbininkai ir jie turi būti prie savo sistemos. Darbininkų negalima mušti, kankinti, kamantinėti. Be jų proto negalima gyventi. Tai buvo žmonės-gigantai ir jie prisijungę prie savo sistemų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių