Elektroninio disco karalienė kvies į šokių aikštelę

Šiandien ketvirtą kartą Vilniuje rengiamoje eksperimentų naktyje svečiuosis ir britų pop žvaigždė Sophie Ellis-Bextor. 14 šalių, 40 tūkstančių pramogautojų, 70 įvykdytų eksperimentų – vizualiojo meno renginys "Nokia Trends lab" žinomas visoje Europoje.

Vakarėlyje sugužėjusi publika galės rinktis ne tik muziką. Pagrindinę sceną papuoš piešinys-mozaika, suformuota iš mobiliaisiais telefonais padarytų fotografijų. Šalia visą naktį veiks dizaino ir fotoeksperimentų laboratorijos. Į jas kviečiami visi, kurie nori dalyvauti kuriant naujus S. Ellis-Bextor marškinėlius. Dainininkė išsirinks labiausiai jai patikusį piešinį ir išleis limituoto tiražo marškinėlių seriją. "Nekantrauju pamatyti Vilniaus senamiestį. Girdėjau, kad jis labai gražus", - "Vilniaus dienai" prisipažino valandos trukmės koncertą Lietuvos publikai ruošianti atlikėja.

- Gerbėjai mintinai žino jūsų hitus "Murder On The Dance Floor", "Take Me Home", "Music Gets The Best Of Me", "Catch You". Ar šios dainos skambės ir sostinės scenoje?

- Taip. Sudainuosiu visas dainas, kurias žmonės žino ir mėgsta. Publika išgirs daug muzikinių kompozicijų iš trečiojo albumo "Trip The Light Fantastic". Žinoma, nuskambės ir pora singlų iš būsimo albumo.

- Ruošiate ketvirtąjį albumą, kuris dienos šviesą išvys kitais metais. Kokio muzikinio kokteilio gali tikėtis jūsų gerbėjai?

- Albumas bus pakankamai energingas. Jis turėtų patikti šokių muzikos gerbėjams, nes bendradarbiauju su podiuseriu Calvinu Harrisu ir kitais didžėjais. Kaip vyksta kūrybos procesas? Pirmiausia galvoju apie melodiją, vėliau prie jos jungiu žodžius. Pati rašau tekstus savo dainoms. Juose atsispindi aplinka, kuri mane supa.

- Kaip supratau, toli nuo šokių aikštelės nepabėgsite. Ar pati daug šokate scenoje?

- Tai, žinoma! Visada mėgau šokius.

- Daugelis stilistų pastebėjo jūsų skoningus apdarus ir sugebėjimą prisitaikyti prie mados tendencijų. Kiek suknelių turite savo spintoje?

- Net neįsivaizduoju! (juokiasi). Niekada neskaičiavau, bet spintoje tikrai daugiausia kabo suknelės! Apdarus renkuosi pati, pagal nuotaiką. Nuo mažų dienų mane įkvėpė tokie miuziklai kaip Leonardo Bernsteino "West Side Story" ar Prilipo Barry "Hih Society". Apskritai mane žavi 1960-ųjų kūryba ir stilius.

- Jūsų vyras Ričardas taip pat muzikantas. Ar nesunku dviems menininkams po vienu stogu?

- Manau, taip lengviau. Vienas kitą suprantame iš pusės žodžio. Jis visada palaiko mano idėjas, jam atsilyginu tuo pačiu. Puikiai papildome vienas kitą. Žinau, kad iš jo visada sulauksiu vertingo patarimo.

- Prieš pora savaičių pranešėte džiugią naujieną - pavasarį susilauksite antros atžalos. Ar tai labai pakeis jūsų koncertinius planus?

-Žinoma, pavasarį trumpam nutrauksiu koncertinę veiklą ir darbus studijoje. Gali būti, kad birželį taip pat skirsiu motinos pareigoms. Būtų beprotiška, tik susilaukus vaikelio skubėti į sceną. Nuo to laiko, kai susilaukiau sūnaus, išgyvenu laimingiausią savo gyvenimo periodą. O dabar jaučiuosi dar puikiau!

Daugiau apie Sophie Ellis-Bextor skaitykite pirmadienio dienraštyje.

Sophie Ellis-Bextor  koncertas – lapkričio 14 d. 22 val. Dalyvaus St. Stereo (Lietuva), Sophie Ellis-Bextor (Didžioji Britanija), "Booka Shade" (Vokietija), Andy Cato ("Groove Armada" narys, Didžioji Britanija). Kaina. 80 litų.

Koncertas:
Buvusioje sporto arenoje (Olimpiečių g. 3) Lapkričio 14 d. 22 val.
Dalyviai. St. Stereo (Lietuva), Sophie Ellis-Bextor (Didžioji Britanija), "Booka Shade" (Vokietija), Andy Cato ("Groove Armada" narys, Didžioji Britanija).

Kaina. 80 litų.


Šiame straipsnyje: Sophie Ellis-Bextordisco

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių