„Elektroninė fantazija“ savivaldybei kainuos 100 tūkst. litų

Iš Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus rezervo viešajai įstaigai „XYZ Performace“ bus skirta 100 tūkst. litų. Už šiuos pinigus įstaiga žada „Siemens“ arenoje surengti Dalios Ibelhauptaitės spektaklį-koncertą „Elektroninė operos fantazija XYZ“.

Renginio režisierė D. Ibelhauptaitė portalaui diena.lt nenoriai pasakojo apie artėjantį koncertą.

„Dar sutartis nepasirašyta, todėl nieko komentuoti nenoriu“, - teigė menininkė. Tačiau jeigu projektas gaus finansavimą, režisierė žada surengti koncertą, kuriam bus sukurti nauji kostiumai ir dekoracijos.

„Žinoma, kad reikės investuoti į kitokią scenos įrangą. „Siemens“ arena yra ne Lietuvos kino teatras ar kongreso rūmai. Tai visiškai kitas formatas. Reikalingos kameros, kad būtų rodomi veidai, bei projekcijos“, - pasakojo režisierė.

Vilniaus savivaldybės viešųjų ryšių skyriaus teigimu, „Siemens“ arenoje vyksiančiu koncertu-spektakliu šių metų spalio pradžioje Mokytojų dienos proga bus pasveikinti miesto pedagogai. Planuojama, kad arenoje susirinks apie 8 tūkst. koncerto žiūrovų.

Savivaldybės atstovai patvirtino, kad visi 100 tūkst. litų atiteks spektaklio kūrėjams.

Tai reiškia, kad savivaldybė šiam renginiui turės išleisti dar daugiau pinigų, nes renginys vyks „Siemens“ arenoje – jos šeimininkams, bendrovei Universali arena (tuometinė „Rubicon eventus“), miesto valdžia yra įsipareigojusi nuomotis patalpas įvairiems renginiams.

Konkurencijos taryba 2007-aisiais pripažino, kad šia sutartimi savivaldybė privilegijavo vieną įmonę, tačiau teismas šiemet atmetė tarybos prašymą įpareigoti savivaldybės administraciją nutraukti sutartį.

Bet kokiu atveju, savivaldybės atstovai sako, kad sutartis šiemet baigsis ir daugiau nebus pratęsta.

D. Ibelhauptaitės režisuojama elektroninė operos variacija „XYZ“ pirmą kartą visuomenei buvo parodyta pernai menų fabrike „Loftas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių