E.Kusaitės draugė A.Magmadova išėjo į laisvę

Terorizmu kaltinamos klaipėdietės Eglės Kusaitės draugė ir įtariama bendrininkė Aišat Magmadova išėjo į laisvę, praneša Rusijos spauda.

Ji atliko visą Maskvos srities teismo skirtą dvejų metų laisvės atėmimo bausmę. Į laisvę mergina paleista trečiadienio vakarą.

Čečėnų tautybės Rusijos piliečius brolį ir seserį Apti bei Aišat Magmadovus Rusijos saugumo tarnybos sulaikė 2010 metų sausį. Jie buvo kaltinami neteisėtos ginkluotos organizacijos kūrimu ir terorizmu.

Rusijos pareigūnų duomenimis, 2009 metais Apti Magmadovas įstojo į čečėnų kovotojų būrį. Jam esą buvo pavesta užduotis užverbuoti moterų, galinčių atliktų teroro aktus. Su E.Kusaite vyras ir jo sesuo Aišat susipažino internetu ir esą įkalbinėjo ją tapti mirtininke-savižude.

Praėjusių metų gruodžio pabaigoje Maskvos srities teismas Apti Magmadovą nuteisė šešerių metų laisvės atėmimo bausme, jo seserį Aišat - dvejų metų.

Dėl terorizmo E.Kusaitė teisiama Lietuvoje. Ji buvo sulaikyta 2009 metų spalį. Mergina kaltinama kūrusi organizuotą grupę teroro aktui įvykdyti bei rengusis susisprogdinti Čečėnijoje strateginės reikšmės objekte.

E.Kusaitė savo ruožtu tvirtina, kad į terorizmą ją bandė įtraukti Valstybės saugumos departamento agentai.


Šiame straipsnyje: Eglė Kusaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių