Ekstremalas: langų valytojas Vilniuje dirba be apsaugos priemonių

Pavojingas profesijas daugelis įsivaizduoja tolimomis nuo kasdienybės, tačiau net paprastas langų plovimas nesilaikant darbo saugos reikalavimų gali sukelti mirtiną pavojų.

Dienraščio žurnalistų užfiksuotas vyras, plovęs stiklinį pastato stogą sukėlė pavojų ne tik savo, bet ir praeivių gyvybėms.

Valstybinės darbo inspekcijos Nelaimingų atsitikimų ir profesinių ligų skyriaus specialistų teigimu, nuotraukoje užfiksuotoje situacijoje darbai atliekami itin nesaugiai.

„Be abejo, įstatymiškai darbdavio pareiga yra sudaryti darbuotojams saugias ir sveikatai nekenksmingas darbo sąlygas. Savo ruožtu, pagal Darbo kodekso nuostatas, ir patys darbuotojai gali atsisakyti dirbti, jeigu yra pavojus jų saugai ir sveikatai. Tačiau, jei darbuotojas saugos priemonėmis yra aprūpintas, įstatymai lygiai taip pat nustato jam prievolę tinkamai jomis naudotis“.

Kaip bebūtų kartais darbdavių profesinės rizikos vertinimai bei požiūris į saugos priemonių užtikrinimą labiau primena ciniškus anekdotus, - jei prisirišimo taškai neįrengti, tai ir išduotas saugos diržas (jei jis apskritai buvo išduotas) nebus naudingas, nes paprasčiausiai nėra, prie ko jį prisitvirtinti.

Nelaimingų atsitikimų darbe statistika taip pat negailestingai auga: palyginus su panašiu pernai metų laikotarpiu sunkių susižalojimų darbo vietoje skaičius išaugo beveik dvidešimčia procentų.

Preliminariais duomenimis Lietuvos įmonėse per 2012 metus  įvyko 53 mirtini ir 139 sunkūs nelaimingi atsitikimai darbe, iš jų kas septintas - dėl kritimo iš aukščio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
galit ta pačia tema paskaičiuoti kiek kainuos nuvalyti langus baršausko g. kur statomas mokslinių tyrimų, studijų ir imlaus žinioms verslo potencialo centras .. VA ČIA TAI VERSLO CENTRAS KAD STIKLAMS IŠLEIS apvalią sumelę . TAI gal galit pasakyti kas laimės tų stiklų valymo konkursą ? pagal medžiagas ir dizainą aišku kas gavo į kišenę už nieką .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių