Ekonominė krizė jaudina ir diplomatus

Visą pasaulį jaudinančios ekonomikos krizės problemos sutelkė ir Lietuvos diplomatus. Tris dienas Vilniuje vyksiančiame suvažiavime ekonomikos srityje dirbantys diplomatai diskutuos apie ekonominius iššūkius ekonominės krizės akivaizdoje.

Tradicinis, jau aštuntasis tokio pobūdžio renginys sostinėje vyks gruodžio 1-3 dienomis.

Suvažiavime dalyvausiantys užsienyje dirbantys diplomatai, komercijos atašė ir Lietuvos ekonominės plėtros agentūros (LEPA) atstovai diskutuos tema „Ekonominės diplomatijos iššūkiai ekonominės krizės akivaizdoje“.

Programoje numatyti pranešimai ir diskusijos šiuo metu aktualiomis temomis: Lietuvos eksporto plėtra, užsienio investicijų pritraukimas ir inovacijų įmonėse skatinimas, verslo ir diplomatų bendradarbiavimas.

Metinio suvažiavimo dalyviai taip pat lankysis Alytuje, Panevėžyje ir Plungėje. Bus siekiama gilinti ekonomikos srityje užsienyje dirbančių Lietuvos pareigūnų ir Lietuvos regionų verslininkų kontaktus, padrąsinti verslininkus dažniau kreiptis pagalbos į Lietuvos diplomatines atstovybes žvalgantis ar jau dirbant užsienio šalių rinkose.

Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacija suvažiavimo metu surengs verslo kontaktų mugę, kurioje dalyvaus užsienyje ekonomikos srityje dirbantys Lietuvos pareigūnai ir regioninių prekybos, pramonės ir amatų rūmų, kitų asocijuotų verslo organizacijų atstovai.


Šiame straipsnyje: krizė,diplomatas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių