E.Gudišauskienė - naujoji savivaldybės administracijos vadovė (papildyta)

Naująja Kauno savivaldybės administracijos direktore tapo Edita Gudišauskienė. Ji pakeitė iš pareigų savo noru pasitraukusį Vygantą Gudėną.

Į pirmąjį po vasaros atostogų posėdį susirinkę Kauno politikai pirmiausia atleido iš pareigų savivaldybės administracijos direktorių Vygantą Gudėną.

V.Gudėnas teigė pats pasiprašęs atleidžiamas iš pareigų, nors opozicijos atstovai suabejojo, ar jis nepatyrė spaudimo ir ar taip nebandoma išvengti atsakomybės. Išklausęs nemažai kritikos, V.Gudėnas sulaukė ir palaikančių žodžių tiek iš partijos kolegų, tiek iš opozicinių partijų atstovų. "Į darbą priima su gėlėmis, išleidžia su auditu. Visi tyrimai, kurie pradėti, vyks toliau. O gal jūs dar ir daugiau pridėsite", - pusiau juokais, pusiau rimtai sakė V.Gudėnas.

Į šį postą meras Andrius Kupčinskas pasiūlė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnę, mero patarėją, Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkę Edita Gudišauskienė.

Pareigas naujoji direktorė pradės eiti nuo spalio 1 dienos. Ji privalės atsisakyti tarybos nario mandato ir visų su tarybos nario veikla susijusių pareigų.

Kaip svarbiausius darbus E.Gudišauskienė įvardijo administracijos direktoriaus pavaduotojų veiklos sričių peržiūrėjimą bei visos administracijos atsakomybės pasiskirstymą. Jausmingoje prisistatymo kalboje E.Gudišauskienė žadėjo daugiausia dėmesio skirti šeimai ir vaikams. Jos svajonė: Kaunas - šeimai ir vaikams palankus miestas.

Praėjusią savaitę administracijos direktorius Vygantas Gudėnas merui įteikė prašymą atleisti jį iš užimamų pareigų. V.Gudėnas neslėpė pavargęs nuo didžiulio darbų krūvio. Kaip vieną svarbiausių argumentų jis įvardijo būtinybę daugiau laiko skirti Žalgirio arenos statyboms Nemuno saloje, kad darbai būtų baigti laiku. V.Gudėnas taip pat gavo Lietuvos krepšinio federacijos pasiūlymą vadovauti darbo grupei, kuri Kaune rūpinsis pasirengimu kitąmet vyksiančiam Europos vyrų krepšinio čempionatui.

A.Kupčinskas kandidatais užimti V.Gudėno kėdę buvo įvardijęs jo pavaduotoją Zenoną Abramavičių, Teisės departamento direktorių Dainių Ratkelį ir Miesto plėtros departamento direktorių Remigijų Skilandį, tačiau pirmadienį postą pasiūlė E.Gudišauskienei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių