E. Sašenko: svarbiausi mieste – pavasaris ir muzika

Evelina Sašenko Vilnių tvirtina pažįstanti per muziką – koncertų sales, vietas, kuriose koncertavo ji ar jos draugai. Labiausiai ją traukia vietos, kuriose skamba rimtoji muzika.

E.Sašenko, kaip pati sako, Vilniuje stengiasi aplankyti viską – teatrą, operą, koncertus. Nes visuomet smalsu, ką naujo nuveikė kolegos. Jos renginių favoritai – rimtoji kultūra ir klasikinė muzika.

Tad centre esantys teatrai, Filharmonija, Operos ir baleto teatras bei Kongresų rūmai, kuriuose ji pastarąjį kartą klausėsi operos „Verteris“, – neatsiejami nuo E.Sašenko laisvalaikio.

Mėgstamiausia dainininkės koncertinė erdvė Vilniuje – Šv. Kotrynos bažnyčia. „Ir pati esu ten ne kartą dainavusi – ta vieta, ta scena man labai miela, visada norisi ten nueiti paklausyti ir kitų“, – sakė dainininkė.

Jei kyla noras pavalgyti ir jaukiai praleisti laiką su draugais mieste, E.Sašenko dažnai renkasi Stiklių gatvėje esantį prancūziško tipo „Bistro 18“ restoraną.

Labiausiai dainininkė sako laukianti pavasario mieste. „Pats mieliausias tas ankstyvasis pavasaris, kai medžiai sprogsta... Aš pati tada sprogstu“, – juokavo Lietuvos muzikos scenos atstovė.

Paklausta, ką dažniausiai aprodo iš užsienio atvykstantiems pažįstamiems ir ką rekomenduotų aplankyti kitiems, E.Sašenko sako prieš aprodydama sostinės grožius iš pradžių visada juos nusivežanti į istorinę Lietuvos sostinę – Trakus.

„Trakai – mano miestas, tad visus svečius iš pradžių vežu ten. O Vilniuje, aišku, nueiname į Pilies gatvę, ir būtinai – į atskirą Užupio respubliką“, – sakė dainininkė.

Be operos, klasikinės muzikos, E.Sašenko mėgsta ir džiazą. Tad, pasak jos, lankymasis džiazo festivaliuose jau tapo smagia rutina: "Džiazo festivaliai – tiesiog privalomas metų renginys. Apskritai mes, muzikantai, esame jau tokie – daugiau niekuo nesidomime, tik muzika, stengiamės kuo daugau pasisemti čia, o kai pradedame kalbėti apie kitas sritis, būna sudėtinga.

"Daug keliaujanti, gastroliuojanti E.Sašenko tvirtina, jog Vilnius nei naktiniu gyvenimu, nei savo kultūriniais renginiais nenusileidžia Europai.

„Tikrai negalima pasakyti, kad Vilnius – provincija. Tai patvirtina ir čia apsilankę mano draugai. Ir lankytinos vietos, ir renginiai – visa tai leidžia sakyti, kad Vilnius tikrai nėra kaimas“, – pripažino ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rembo

rembo portretas
pradziia nuvaziak NEW YORKA.PERVAZIUOK VISA AMERIKA IR CANAJ SAVO `````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````````SUSIRSASI````````BERNIUKA-

bomzas

bomzas portretas
LABAI grazi
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių