„E-namas.lt” - nauja internetinė erdvė daugiabučių gyventojams

Nuo šių metų pradėjo veikti naujas internetinis puslapis www.e-namas.lt. Puslapis skelbs aktualias naujienas daugiabučių namų gyventojams, skatins juos bendrauti, susivienyti, spręsti problemas kartu, dalintis patirtimi.

„Dažnas nepažįstame savo kaimynų, nedalyvaujame bendruomenės susirinkimuose ar administruojančios bendrovės sprendimų priėmime dėl namui aktualių klausimų. Mūsų tikslas - kaimyną supažindinti su kaimynu, paskatinti juos bendrauti ir bendradarbiauti, drauge spręsti problemas, tokias kaip kiemo ar laiptinės tvarkymo ir saugumo užtikrinimas, šildymo kaštų mažinimas, opūs automobilių stovėjimo aikštelės klausimai, įvairių remonto darbų ar namo renovacijos aktualijos. Namai tarpusavyje galės dalintis patirtimi ir informacija, kaip geriau, pigiau ir teisingiau pasirinkti“, - sakė projekto sumanytojas Tomas Gaudinskas.

Svetainėje E-namas.lt bus skelbiama konkrečiam namui aktuali informacija. Gyventojas, prisijungęs prie savo namo, galės matyti, kada laikinai bus atjungtas karštas vanduo, kada dėl remonto darbų bus uždarytos šalia esančios gatvės, vyks įvairūs techniniai darbai ar mikrorajono, kuriam priklauso jo namas, renginiai.

Bendruomenės skiltyje namų pirmininkai ar administratoriai galės įkelti įvairią informaciją, pranešimus namo gyventojams, diskutuoti su jais, drauge spręsti problemas, organizuoti talkas. Net laikinai užsienyje gyvenantys piliečiai turės galimybę neatitolti nuo savo namo bendruomenės gyvenimo. Taip pat internetiniame puslapyje kauniečiai galės dalintis naudinga informacija įvairių dokumentų tvarkymo klausimais, gauti patarimų, ką daryti, praradus darbą, kur kreiptis tuokiantis, skiriantis, ieškant teisinės pagalbos, norint gauti socialinę paramą ir daug kitos aktualios informacijos.

„Svetainėje nuolat vyks geriausio kaimyno, automobilių stovėjimo aikštelės pažibos ar gražiausio kiemo konkursai,  kuriuose dalyvauti ar siūlyti kandidatus galės visi prisiregistravę nariai. Tai suartins gyventojus. Aktyvūs nariai galės rinkti taškus, už kuriuos bus apdovanoti prizais“, - teigė projekto vadovas.

Apsilankiusieji pirmame puslapyje ras video filmuką, supažindinantį ir mokantį naudotis svetaine. Lankytojai turės savo dienoraštį „Tautos žodį“, į kurį galės siųsti savo straipsnius, nuomones, atsiliepimus, pastebėjimus, supažindinti žmones su svarbiomis aktualijomis, reikšmingais įvykiais.

Internetinis puslapis kol kas sukurtas tik Kauno miesto gyventojams. Informacija kitiems didiesiems Lietuvos miestams šiuo metu ruošiama. Netrukus prisijungti prie savo namo galės Vilniaus ir Klaipėdos miestų gyventojai. 


Šiame straipsnyje: daugiabučiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių