Dviračius nuomotis jau galima Rotušės aikštės TIC

Kauno turizmo informacijos centre šiemet balandį pradėjusi veikti dviračių nuomos paslauga tampa vis populiaresnė, todėl nutarta plėsti nuomos tinklą. Nuo šiol dviračius turistai gali išsinuomoti ir Rotušės aikštėje esančiame turizmo informacijos centre.

Paslaugą teikiančios bendrovės bendrasavininkis Dovydas Kinderys teigė, kad dviračius dažniausiai nuomojasi turistai užsieniečiai. „Jie sudaro 80-90 proc. klientų. Užsieniečiai visada elgiasi kultūringai, saugo dviračius, visada juos grąžina, o to negalėčiau pasakyti apie visus lietuvius“, - pažymėjo D. Kinderys.

Nuo šiol dviratį galima išsinuomoti ir Rotušės aikštėje esančiame „Kauno vartų“ TIC.

Miesto svečiams šiuo metu siūlomi įvairaus tipo bei dydžių dviračiai, kuriuos galima išsinuomoti valandai, dienai ar savaitei. Keturios valandos pasivažinėti pasirinktu dviračiu kainuoja - 20 litų, o diena - 35 litai.

Visi dviračiai yra paženklinti policijoje. Norint juos išsinuomoti, reikia sudaryti sutartį, o nuomininkas yra nufotografuojamas. Tačiau ir tai neatbaido vagišių: iš dvidešimties dviračių, kurie įsigyti veiklos pradžioje, pavogti septyni.

„Atrodo, kad dalis visuomenės dar nėra pribrendusi tokiai paslaugai. Tačiau kol kas neketiname nuleisti rankų“, - sakė D. Kinderys.

Anot pašnekovo, šią savaitę bus išleistas žemėlapis, skirtas turistams, kurie nori Kauną pažinti, važinėdami dviračiais. Tikimasi, kad tai sudomins turistus.


Šiame straipsnyje: Dviračių nuoma

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių