Dviračių sezonas atidarytas. Kiek kainuoja geras dviratis?

Dviračių parduotuvės trina rankomis – atšilus orams lentynas ėmė šluoti pirkėjai. Dviračiais važinėjantys kauniečiai tikisi, kad mieste atsiras naujų takų ir aikštelių.

Savanorių prospekte įsikūrusios specializuotos dviračių parduotuvės "Judesys" pardavėja Irena Rukštelytė pastarosiomis dienomis dirba išsijuosusi – vos atšilus orams duris ėmė varstyti potencialūs dviračių pirkėjai.

"Kiekvieną pavasarį būna taip pat: nutirpus sniegui ir pasirodžius saulutei žmonės pradeda svajoti apie dviratį, – pasakojo dešimtmetį dviračių pardavėja dirbanti I.Rukštelytė. – Dabar tas laikas, kai tokių klientų sulaukiame daugiausia, nors ir vasarą dviračiai perkami."

Šv.Gertrūdos gatvėje dviračiais prekiaujantis Almantas Morkūnas taip pat sulaukia daugiau klientų.

"Dabar visi prisiminė dviračius. Vieni traukia iš sandėliukų ir žiūri, ar priemonė dar tinkama naudoti, kiti – ieško naujos", – kalbėjo A.Morkūnas.

Dviračių remonto paslaugas siūlantis A.Morkūnas stebisi pernelyg taupiais kauniečiais, kurie dviratį perka "Maximoje" už porą šimtų litų arba turguose.

"Kelias dienas pasidžiaugę pirkiniu jau turi leisti pinigus remontui, – pasakojo A.Morkūnas. – Į Kinijoje gamintus dviračius sudėtos pigiausios ir ne pačios patvariausios detalės."

Šį pavasarį jis kone perrinko jau kelis tokius naujus dviračius. Taigi, įsigijęs dviratį už 100 ar 200 litų, dar tiek pat žmogus išleidžia jam remontuoti.

Pakankamai dažnai tenka taisyti ir dviračius su pavaromis, nes jos nuo dažno naudojimo susidėvi.

I.Rukštelytė pastebi, kad kartą įsigiję pigų dviratį, daugiau kauniečiai tos pačios klaidos nebekartoja.

"Nusipirkęs specializuotoje parduotuvėje, gauni garantiją, – privalumą nurodė pardavėja. – Be to, prekiaujame laiko patikrintais modeliais, beveik nesulaukiame nusiskundimų."

Kauno technologijos universiteto mechanikos inžinerijos pirmakursis Egidijus Stonkus į fakultetą kasryt mina dviračiu. Mėgstamiausią transporto priemonę jis iškeičia į troleibusą tik šaltą ir lietingą dieną.

Savąjį "Panther" jaunuolis įsigijo prieš dvejus metus už 700 litų. Kol kas dviratis puikiai tarnauja, o ir palikdamas jį specialiuose stovuose studentas jaučiasi saugus.

"Niekas kol kas nesikėsino, o ir šiaip Kaune jau saugu. Tik gaila, kad kai kurie dviračių takai netvarkingi", – kalbėjo E.Stonkus. Jam apmaudu, kad kol kas Kaune nedidelė dalis jaunimo važinėja dviračiais. Esą iš jo bendrakursių tik keli vaikinai turi dviračius. Iš Vilijampolės į miestą jis atmina per penkiolika minučių.

Ką tik bakalauro laipsnį įgijęs skulptorius taip pat nesiskiria su dviračiu. Jis "Author" firmos dviratį prieš penkerius metus įsigijo už 1,1 tūkst. litų.

"Dirbau fotografijos prekių parduotuvėje ir visą laiką taupiau, kol sukaupiau pakankamai geram dviračiui", – pasakojo vaikinas.

Apie dviračių pirkimą internetu ir išsimokėtinai skaitykite penktadienį "Kauno dienoje".


Šiame straipsnyje: dviračiaidviratis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių