„Drobė LT“ fabrike atjungtas šildymas (papildyta)

Finansinių sunkumų turinčios bendrovės "Drobė LT" darbuotojai priversti dirbti su paltais - ketvirtadienį fabrike atjungtas šildymas. Ketvirtadienį į darbą susirinkusios verpėjos ir kitų cechų  darbuotojos apstulbo.

Oro temperatūra nesiekė 15 laipsnių šilumos.

„Dirbame vis tiek, sėdime su striukėmis sustirę“, - pasakojo į „Kauno dienos“ redakciją skambinusi fabriko darbuotoja. Esą vadovai jai nepaaiškino priežasčių, dėl kurių patalpose atjungtas šildymas. Darbuotojams nepavyko išsiaiškinti, kada patalpos vėl bus šildomos.

„Drobė LT“ personalo skyriaus darbuotoja patvirtino, kad ketvirtadienį patalpos nebuvo šildomos.

„Taip, tiesa, šildymas atjungtas, bet šildomės elektriniais šildytuvais“, - tikino ji.

Papildyta: Kauno visuomenės sveikatos centro Visuomenės sveikatos saugos kontrolės skyriaus vedėja Romutė Smolskienė perpėja, kad darbo patalpose šaltuoju sezonu turi būti ne mažesnė kaip 18 ir ne didesnė kaip 26 laipsnių temperatūra.

Bendrovės „Kauno energija“ generalinis direktorius Rimantas Bakas tikino, kad „Drobė LT“ nėra centralizuotos šilumos vartotoja, esą ši bendrovė turi savo katilinę, kuri apšildo fabriko patalpas.

Gruodžio pabaigoje „Kauno diena“ rašė apie „Drobės LT“ finansinius sunkumus. Tuomet bendrovės "Drobė LT" personalo direktorė Violenta Žindulienė, kuri šiuo metu įmonėje nebedirba, pripažino, kad situacija yra sudėtinga ir įmonė iš tiesų vėluoja sumokėti atlyginimus.

Viena didžiausių šalies tekstilės įmonių "Drobė" 2008 m. rugpjūtį paskelbė bankrotą, tačiau vilnonių audinių gamyba nesustojo. Žlungančios įmonės patalpas ir įrenginius išsinuomojo Rusijos kapitalo bendrovė "Drobė LT" ir priėmė 400 buvusios įmonės darbuotojų. Tačiau 2009 m. birželį Kauno darbo birža informuota apie ketinimus atleisti 130 darbuotojų.


Šiame straipsnyje: drobė ltkauno drobė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių